Μνημόσυνο για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα στην Ιερά Μονή Μετοχίου Κύκκου στη Λευκωσία

Μνημόσυνο για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα στην Ιερά Μονή Μετοχίου Κύκκου στη Λευκωσία

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Προκοπίου Μετόχι του Κύκκου στη Λευκωσία Κύπρου, με τους πιστούς να τηρούν τις αποστάσεις και με πάρα πολλούς να παρακολουθούν διαμέσου του μεγαφώνου, μόλις δύο μέτρα από την Ωραία Πύλη, επάνω σε ένα τραπέζι δέσποζε η φωτογραφία του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Μετά την Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κύκκου και Τηλλυρίας και καθηγούμενου της Ιεράς Βασιλικής & Σταυροπηγιακής Μονής Παναγίας του Κύκκου, κ.κ. Νικηφόρου, ακολούθησε το κήρυγμα και ο επιμνημόσυνος λόγος για τον εθνομάρτυρα Κωνσταντίνο Κατσίφα και το Βορειοηπειρωτικό, από τον Καθηγητή Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Μιχαήλ Τρίτο. Ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση για τα τρία χρόνια από την εν ψυχρώ δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, ενήμερα της Εθνικής Εορτής της Ελλάδος και που η αλβανική δικαιοσύνη το χαρακτήρισε ως δολοφονία. Το ψέμα και η υποκρισία έχουν κοντά πόδια και αυτή που λάμπει είναι η αλήθεια, αφού και οι ίδιοι Αλβανοί δημοσιογράφοι ντρέπονται από την μεγάλη υποκρισία και την καταδικάζουν.

Εκτός από τους πολλούς πιστούς Κύπριους, Ελλαδίτες και Βορειοηπειρώτες, παρευρέθηκαν και ο Τομεάρχης και αγωνιστής της ΕΟΚΑ Ρένος Κυριακίδης, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κύπρου Ιωάννης Γεωργούλας, ο καθηγητής στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Γιώργος Μπούστρας κ.ά.

Το μνημόσυνο τελέστη με την ευλογία και προτροπή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κύκκου και Τηλλυριάς και την επιμέλεια του δραστήριου πρόεδρου της Ένωσης Βορειοηπειρωτών Κύπρου «Ο Πύρρος», Αλέξανδρου Ζιούλη, του Ιδρύματος Μελετών & Αρωγής Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, των Ανεξάρτητων Φοιτητών του Πανεπιστημίου Κύπρου και των Αυτόνομων μαθητών.

Μετά το μνημόσυνο έγινε κατάθεση στεφάνων του Μητροπολίτη Κύκκου και Τηλλυρίας κ.κ. Νικηφόρου, των Συνδέσμων ΕΟΚΑ 55-59, της τέως Ευρωβουλευτή Δρ. Ελένης Θεοχάρους, των Βορειοηπειρωτών και των Κυπρίων φοιτητών και μαθητών.
Βαγγέλης Παπαχρήστος

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου