Οι Ένοπλες Δυνάμεις στην Πολυεθνική Άσκηση «DISASTER RELIEF AND MILITARY MOBILITY EXERCISE 21-DRM2 EX21»

Οι Ένοπλες Δυνάμεις στην Πολυεθνική Άσκηση «DISASTER RELIEF AND MILITARY MOBILITY EXERCISE 21-DRM2 EX21»

Από την Δευτέρα 18 έως την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021 οι Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν στην Πολυεθνική Άσκηση «DISASTER RELIEF AND MILITARY MOBILITY EXERCISE 21-DRM2 EX21» τύπου LIVEX με μία ομάδα του 747 Ειδικού Τάγματος Μηχανικού του Στρατού Ξηράς. Η Άσκηση πραγματοποιήθηκε στο Πεδίο Ασκήσεων και Κέντρο Προσομοίωσης στην Ποστόνια της Σλοβενίας.

Στην «DRM2 EX21» που σχεδίασαν και οργάνωσαν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Σλοβενίας συμμετείχαν επίσης με μέσα και προσωπικό η Αλβανία, Αυστρία, Βέλγιο, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, Ιταλία, Κροατία, Λουξεμβούργο, Μαυροβούνιο, Ουγγαρία, Πολωνία, Ρουμανία, Σλοβακία, Τσεχία και το Κόσοβο. Σκοπός της ήταν εξάσκηση των συμμετεχόντων σε αντικείμενα αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών εν καιρώ επιχειρήσεων, ενώ κατά τη διάρκεια αυτής εκτελέστηκαν αντικείμενα τεχνικών διάσωσης και σχοινοδιάσωση από μεγάλα ύψη και ερείπια.

Η εν λόγω επιχειρησιακή εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων συμφώνως του σχεδιασμού του ΓΕΕΘΑ, και συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας και συνεργασίας των συμμετεχόντων σε πολυμερές πλαίσιο.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου