«Ξεμπλοκάρουν» οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών στα σχολεία της ελληνικής μειονότητας

«Ξεμπλοκάρουν» οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών στα σχολεία της ελληνικής μειονότητας

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας, το ζήτημα των αποσπάσεων εκπαιδευτικών στα σχολεία της ελληνικής μειονότητας επιτέλους οδεύει προς επίλυση. Συγκεκριμένα η υπουργός παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μέσα στις επόμενες ώρες θα βάλει την πολυπόθητη υπογραφή και θα ξεμπλοκάρει το ζωτικής σημασίας θέμα των αποσπάσεων εκπαιδευτικών στα σχολεία της Ελληνικής Μειονότητας.

Ακόμη μια θετική εξέλιξη αφορά την αλλαγή διάρκειας των αποσπάσεων. Μέχρι σήμερα οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών στις περιοχές που διαβιοί η ελληνική μειονότητα ήταν για ένα έτος, μόνο για τον Όμηρο Χιμάρας η διάρκεια ήταν τρία έτη. Πλέον, κατόπιν απόφασης του Υπουργείου Παιδείας, οι αποσπάσεις θα έχουν 3ετή ισχύ σε όλα τα εκπαιδευτήρια. Αυτό σημαίνει πως όσοι αποσπάστηκαν πέρυσι, φέτος η απόσπασή τους θα έχει 2ετή διάρκεια ώστε αθροιστικά να φτάσουν και αυτοί τα τρία έτη.

Η καθυστερημένη επίλυση του ζητήματος αφήνει ανάμεικτα συναισθήματα στους Βορειοηπειρώτες. Πέραν της χαράς για την επίλυση του ζητήματος παραμένει μια πικρία καθώς το θέμα «ξεμπλόκαρε» κατόπιν σειράς δημοσιευμάτων σε αρκετά ελληνικά ΜΜΕ και φυσικά της κομβικής παρέμβασης της Αρχιεπισκοπής Τιράνων.

×
Ενημερώσεις

Μετά την εγγραφή σας, θα λαμβάνετε email για κάθε νέα δημοσίευση.

Άκαρπη η συνεδρίαση για τις Εκλογές της 25ης Απριλ...
Σύσσωμη η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της Ελλάδ...

Σχετικά άρθρα 

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη
Επισκέπτης
Πέμπτη 26/05/22, 05:57

Εικόνα Captcha

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη