H Μις Σερβία σχημάτισε τον αλβανικό αετό με τα χέρια της - Σάλος στη Σερβία

valent-830x0-1--780x439-1

Πλήθος αντιδράσεων και αποδοκιμασιών έχουν κατακλείσει τα κοινωνικά δίκτυα στη Σερβία μετά από φωτογραφία που κοινοποίησε η Μις Αλβανία.

Στη συγκεκριμένη φωτογραφία φαίνεται μαζί με την Μις Σερβία Βαλεντίνα Πέτροβιτς και με άλλες δύο διακεκριμένες από το Κοσσυφοπέδιο και το Μαυροβούνιο, να σχηματίζουν με τα χέρια τους το σήμα του αετού της λεγόμενης «Μεγάλης Αλβανίας».

Όπως γράφουν τα σερβικά μέσα ενημέρωσης, κάτι τέτοιο «αποτελεί πρόκληση» για την χώρα τους, ενώ η επίμαχη φωτογραφία γράφει από κάτω τη φράση «Εμπρός Αλβανία».

Ωστόσο η απάντηση της Σέρβας καλλονής δεν άργησε να έρθει, με την ίδια να ζητά δημόσια συγνώμη:

«Θέλω να κάνω μια δημόσια ανακοίνωση για τη φωτογραφία που κυκλοφορεί στα κοινωνικά δίκτυα! Μέσα σε μια βιαστική ευφορία για τη γιορή, με κάλεσαν να βγάλω φωτογραφίες, στάθηκα δίπλα στα κορίτσια, που γρήγορα σχημάτισαν στα χέρια μου το σύμβολο του δικέφαλου αετού. Δεν είχα κακές προθέσεις, ήταν μια στιγμή ανεμελιάς και αυθορμητισμού.

Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από όλα τα μέλη του έθνους μου, τους ανθρώπους από το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια, την κοινωνία μου, την οικογένειά μου που έχουν μπερδευτεί λόγω της φωτογραφίας και της απερισκεψίας μου, καθώς και λόγω της πτώσης στην παγίδα των κακών προθέσεων κάποιου άλλου. Αγαπώ και ενθαρρύνω τη χώρα μου και τις αξίες της. Το κράτος μας είναι το μόνο σύμβολο που κουβαλάω στην καρδιά μου. Απλώς δεν το σκεφτόμουν όταν συνέβη αυτή η ενέργεια.

Λυπάμαι πολύ, πολύ, γι' αυτό, εκτός από μια βαθιά συγγνώμη, πήρα την απόφαση να ζητήσω από τους διοργανωτές την άδεια να αποχωρήσω από τον διαγωνισμό και έτσι να αμβλύνω την τρέχουσα πίεση πάνω μου.

Λυπάμαι πολύ για αυτό, αλλά συνέβη απερίσκεπτα. Θεωρώ δύσκολα όλα τα μηνύματα και τις κριτικές, αλλά έχετε δίκιο. «Με συγχωρείτε, ελπίζω να με καταλαβαίνετε », έγραψε η Βαλεντίνα στον λογαριασμό της στο Instagram.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου