Παραποιημένα στοιχεία του COVID-19 φανερώνει νέα έρευνα στην Αλβανία

Παραποιημένα στοιχεία του COVID-19 φανερώνει νέα έρευνα στην Αλβανία

Το 37,8% των Αλβανών αναφέρει ότι έχει προσβληθεί από τον COVID-19, σύμφωνα με έρευνα του Euronews Albania .

Αυτά τα ευρήματα έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα επίσημα νούμερα, με την τελευταία ανακοίνωση του αλβανικού Υπουργείου Υγείας να αναφέρει ότι περίπου 177.000 άνθρωποι έχουν διαγνωστεί με COVID-19 από την έναρξη της πανδημίας.

Ωστόσο, η έρευνα του Euronews αποκαλύπτει ότι ο αριθμός αυτός είναι πολύ μεγαλύτερος και πλησιάζει τις 830.000 άτομα.

Μόνο στα Τίρανα, το 42,8% των κατοίκων αναφέρει ότι βρέθηκε θετικός στον COVID-19, με την κεντρική Αλβανία να καταγράφει τα υψηλότερα ποσοστά μόλυνσης στη χώρα.

Επίσης το 60% των πολιτών δήλωσε ότι εμφάνισε ήπια συμπτώματα και το 17% ανέφερε πως νόησε πιο σοβαρά.

Σύμφωνα με τον Ανώτατο Έλεγχο του Κράτους (KLSH), καθώς εξαπλώθηκε η πανδημία, τα διαγνωστικά τεστ και η ιχνηλάτηση δεν διαχειρίστηκε σωστά, με αποτέλεσμα να καθυστερεί η έγκαιρη καταγραφή των θετικών κρουσμάτων.

Επιπλέον, σύμφωνα με γιατρό που επικαλείται η εν λόγω έρευνα, οι θάνατοι από τον COVID-19 ήταν επίσης υψηλότεροι από τους 2.855 που αναφέρθηκαν, καθώς τα κριτήρια που χρησιμοποιούνται για τη μέτρηση αυτού του αριθμού είναι πολύ περιορισμένα.

Στην πραγματικότητα, το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικών (INSTAT) διαπίστωσε ότι υπήρχαν 6.000 θάνατοι κατά τη διάρκεια του 2020 στην Αλβανία, με τους 4.700 εξ αυτών να παραμένουν ακόμη ανεξήγητοι.

Τέλος, η πρόσφατη έρευνα του ΔΝΤ δείχνει ότι το πλεονάζον ποσοστό θνησιμότητας της Αλβανίας για το 2020 ήταν το υψηλότερο στην Ευρώπη.

Η παρούσα έρευνα αναφέρει ότι περίπου το 7,9% των Αλβανών αναφέρουν ότι έχασαν ένα στενό μέλος της οικογένειάς τους από τον COVID-19.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου