Το Κόσοβο κήρυξε ως ανεπιθύμητους δύο Ρώσους διπλωμάτες

Το Κόσοβο κήρυξε ως ανεπιθύμητους δύο Ρώσους διπλωμάτες

Η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Κοσσυφοπεδίου και ταυτόχρονα υπουργός Εξωτερικών Ντονίκα Γκερβάλα κήρυξε χθες ως «persona non grata» δύο Ρώσους πολίτες. Πρόκειται για τους Denis Vengerskii και Alexey Kryvosheev που κατηγορούνται για παραβίαση της εθνικής ασφάλειας της χώρας.

Ο Alexey Kryvosheev είναι Ρώσος διπλωμάτης που δεν έχει κηρυχθεί «non grata» για πρώτη φορά. Τον Ιανουάριο, η αλβανική κυβέρνηση κήρυξε τον Alexey Krivosheev ως ανεπιθύμητο, υποστηρίζοντας ότι ο τελευταίος «παραβίασε επανειλημμένα τα μέτρα COVID-19» , ωστόσο ειπώθηκε ότι οι υποψίες ήταν διαφορετικές και σχετίζονται με την εθνική ασφάλεια της χώρας.

Η πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου Βιόσα Οσμάνι αντέδρασε επίσης στην κήρυξη ως ανεπιθύμητων των δύο Ρώσων διπλωματών, αναφέροντας τα εξής:

«Οι θεσμοί της Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου βρίσκονται στον αγώνα κατά της κακοήθης επιρροής της Ρωσικής Ομοσπονδίας και των δορυφόρων της στην περιοχή, που στοχεύουν να υπονομεύσουν τα επιτεύγματά μας και των Ηνωμένων Πολιτειών, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Για αυτόν τον λόγο, θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με τους Αμερικανούς και Ευρωπαίους συμμάχους μας για να αποτρέψουμε την προσπάθεια του Κοσσυφοπεδίου και της περιοχής μας να πέσει θύματα των αποσταθεροποιητικών φιλοδοξιών της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Η συγκεκριμένη κίνηση έρχεται σε πολύ κοντινό χρονικό διάστημα από τις επανειλημμένες αντίδρασης της Ρωσίας σχετικά με τους Σέρβους στο Κοσσυφοπέδιο. 

×
Ενημερώσεις

Μετά την εγγραφή σας, θα λαμβάνετε email για κάθε νέα δημοσίευση.

Ακυρώθηκε η κατασκευή του αεροδρομίου στο Δήμο Φοι...
Παραποιημένα στοιχεία του COVID-19 φανερώνει νέα έ...

Σχετικά άρθρα 

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη
Επισκέπτης
Σάββατο 02/07/22, 08:57

Εικόνα Captcha

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη