Σήμερα στις 17:00 η διαμαρτυρία των Βορειοηπειρωτών για το συνταξιοδοτικό στην Πλατεία Κλαυθμώνος

Σήμερα στις 17:00 η διαμαρτυρία των Βορειοηπειρωτών για το συνταξιοδοτικό στην Πλατεία Κλαυθμώνος

Με συντονισμένες προσπάθειες και με την ομόφωνη απόφαση των βορειοηπειρωτικών φορέων, σήμερα στις 17:00, η Ανεξάρτηση Συμαχία Αττικής, θα πραγματοποιήσει διαμαρτυρία για τον άδικο νόμο που αφορά το συνταξιοδοτικό, τα επιδόματα των ανασφάλιστων υπερηλίκων και των συνταξιούχων αναπήρων Βορειοηπειρωτών.

Οι πολλές δυσκολίες του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού και η αδιαλλαξία της ελληνικής πολιτείας απέναντι στην αντιμετώπισή τους, έχουν δημιουργήσει και συνεχίζουν να δημιουργούν, πολλά προβλήματα, τόσο τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες, όσο και σε εκείνους που διαβιούν στη Βόρειο Ήπειρο.

Ο νόμος Κατρούγκαλου, (διατάξεις του άρθρου 7 παρ. 2, Ν. 4387/2016), θέτει ως όρο τα 40 χρόνια διαμονής στην Ελλάδα για την χορήγηση της πλήρους εθνικής σύνταξης στους ομογενείς. Ωστόσο αυτή η απόφαση δεν είναι εφικτή για τους Έλληνες Βορειοηπειρώτες, διότι τα σύνορα άνοιξαν το 1990 και το Δελτίο Ταυτότητας Ομογενούς (ΕΔΤΟ) δόθηκε το 1998.

Όλοι οι Βορειοηπειρώτες, νέοι και ηλικιωμένοι, ζητούμε να εφαρμοστεί ο ήδη ψηφισμένος νόμος (7.6.2019) σύμφωνα με τον οποίο οι ανασφάλιστοι συνταξιούχοι υπερήλικες της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία αποφασίστηκε να λαμβάνουν επίδομα με λιγότερο αυστηρά κριτήρια, καθώς δρομολογήθηκε εξορθολογισμός του Άρθρου 93 του Νόμου 4387/2016 (Α' 85).

Επίσης, να δοθεί το επίδομα της αναπηρικής σύνταξης σε όλους τους δικαιούχους συνταξιούχους Βορειοηπειρώτες εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος περί επιδομάτων αναπηρίας.

Οι πολλές προεκλογικές δεσμεύσεις από τους Έλληνες πολιτικούς και η μη τήρηση των υποσχέσεών τους, μας συντονίζουν όλους σήμερα 21 Οκτωβρίου, στις 17:00, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Οι Βορειοηπειρώτες δεν αποτελούν παιδιά ενός κατώτερου Θεού και δεν πρέπει η ελληνική πολιτεία να τα αντιμετωπίζει ως τέτοια. Είναι άνθρωποι που διαχρονικά συμβάλουν τα μέγιστα στην ανόρθωση της Πατρίδας τους και τιμάνε την καταγωγή τους ως άξια τέκνα της ιστορικής Βορείου Ηπείρου!

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου