Συνάντηση Κωνσταντίνου Τασούλα και Κώστα Μπακογιάννη με την Πρόεδρο της Αλβανικής Βουλής

Συνάντηση Κωνσταντίνου Τασούλα και Κώστα Μπακογιάννη με την Πρόεδρο της Αλβανικής Βουλής

Συνάντηση με την Πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Αλβανίας Lindita Nikolla πραγματοποίησε χθες 20 Οκτωβρίου ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, η οποία βρίσκεται στην Αθήνα προκειμένου να συμμετάσχει στη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων των κρατών-μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, οι διήμερες εργασίες της οποίας αρχίζουν αύριο.

Κατά την συζήτησή τους ο κ. Τασούλας τόνισε πως «τις δύο χώρες σήμερα τις ενώνουν η εθνική ελληνική μειονότητα στην Αλβανία, με ιστορικές ρίζες, και ένας μεγάλος αριθμός Αλβανών που έπλασαν τον μύθο της σύγχρονης ζωής τους στη χώρα μας. Η φροντίδα γι' αυτές τις δύο πληθυσμιακές κατηγορίες είναι ένα στοιχείο που θα δυναμώσει ακόμα περισσότερο τις διμερείς μας σχέσεις».

Η κυρία Nikolla, στην αντιφώνησή της, εξέφρασε τις ευχαριστίες της «για τη συνεργασία των δύο χωρών, ως δύο στρατηγικοί εταίροι στο ΝΑΤΟ, αλλά και για τη στήριξη από την Ελλάδα της ευρωπαϊκής πορείας της Αλβανίας». Επισήμανε ότι «η αλβανική κοινότητα στην Ελλάδα και η ελληνική μειονότητα στην Αλβανία είναι γέφυρες συνεργασίας, για την καλύτερη ποιότητα της ζωής των οποίων δεσμευόμαστε να συνεργαστούμε». Ευχαρίστησε δε τη χώρα μας για τη βοήθεια που προσέφερε στον αλβανικό λαό μετά τον καταστροφικό σεισμό του 2019, αλλά και για την αποστολή εμβολίων προς αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης.

Επίσης, κατά την επίσκεψή της στην Αθήνα, η κ. Lindita Nikolla συναντήθηκε και με τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη.

H Πρόεδρος του Αλβανικού Κοινοβουλίου και ο Δήμαρχος Μπακογιάννης μίλησαν για διάφορες πτυχές των σχέσεων και της συνεργασίας μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας, ως δύο γειτονικών χωρών, φίλων και στρατηγικών εταίρων.

Επίσης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Μπακογιάννη για τις πολύ καλές σχέσεις με την κοινότητα των Αλβανών μεταναστών στην Αθήνα και τη φροντίδα για την ένταξή τους στην οικονομική και κοινωνική ζωή της πόλης και της χώρας.

Τέλος, Nikolla και Μπακογιάννης μίλησαν επίσης για την υποστήριξη από τα κοινοβούλια των δύο χωρών της τοπικής αυτοδιοίκησης και τη συνεργασία μεταξύ των δήμων των δύο χωρών.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου