Χωρίς αναφορά στο μνημόσυνο του Κ. Κατσίφα το πρόγραμμα στην Εκκλησία Βουλιαρατίου

Χωρίς αναφορά στο μνημόσυνο του Κ. Κατσίφα το πρόγραμμα στην Εκκλησία Βουλιαρατίου

ΝΤΡΟΠΗ:

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε τις τελευταίες ώρες για την κίνηση της υπεύθυνης της Εκκλησίας Βουλιαρατίου, εν όψει του τριετούς μνημόσυνου του Εθνομάρτυρα Κωνσταντίνου Κατσίφα, να μην αναγραφεί το όνομά του στο εβδομαδιαίο εκκλησιαστικό πρόγραμμα που τοιχοκολλειται έξω από τον Ναό, ως είθισται, για να ενημερώνονται οι πιστοί.

Μάλιστα, συγγενείς του Κατσίφα, με πίκρα και αγανάκτηση, ρώτησαν την υπεύθυνη του ναού για τους λόγους της μη αναγραφής του ονόματος του Κωνσταντίνου, για να λάβουν την απάντηση πως "...δεν υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι, μικρό χωριό είστε, όλοι γνωρίζετε για ποιον θα γίνει το μνημόσυνο", αποφεύγοντας την οποιαδήποτε επιπλέον αναφορά στον 35χρονο Βορειοηπειρώτη που διατηρούσε "τα Ιερά και τα Όσια" κι έκανε πράξη το σύνθημα "με το αίμα μου να γράψετε Ελλάδα σ' αγαπώ".

Χαρακτηριστικό παράδειγμα για το πώς η ίδια έβλεπε την δράση και τους σημαιοστολισμούς του Βουλιαρατίου με την Ελληνική σημαία από τον Κατσίφα ήταν η φράση που του είχε πει αρκετό καιρό πριν δολοφονηθεί εν ψυχρώ από άνδρες της Αλβανικής Αστυνομίας: "Δεν είστε περισσότερο Έλληνες εσείς εδώ".

Βέβαια, ηηλικιωμένη κυρία, εκτός από υπεύθυνη του Ιερού Ναού του χωριού Βουλιαρατίου κατέχει και σημαντική θέση ως υπάλληλος της Μητρόπολης Αργυροκάστρου. Μας λυπεί ιδαίτερα τόσο η στάση της ως Ελλαδίτισσα όσο και ως Χριστιανή και υπάλληλος της Μητρόπολης.

Τη στιγμή που γίνονται δεκάδες μνημόσυνα υπέρ της ψυχής του Κωνσταντίνου από Έλληνες ανά τον κόσμο στο ίδιο του το χωριό, που άφησε την τελευταία του πνοή, κάποιοι δήθεν χριστιανοί και "παραπάνω" Έλληνεςαρνούνται ακόμη και το όνομα του.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η τύχη έφερε την συγκεκριμένη κυρία 20 χρόνια πριν στα ιερά χώματα της Βορείου Ηπείρου.

Πηγή: Νεολαία Βορειοηπειρωτών Facebook


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου