Συνέντευξη του Ανδρέα Κούρτη για το συνταξιοδοτικό των Βορειοηπειρωτών

Συνέντευξη του Ανδρέα Κούρτη για το συνταξιοδοτικό των Βορειοηπειρωτών

Στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού του ΣΚΑΪ (Άσε μας πρωί- πρωί) που παρουσιάζουν οι κ.κ. Γιάννης Ντσούνος και Χρήστος Κούτρας μίλησε ο επικεφαλής της παράταξης Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική και Εντεταλμένος Σύμβουλος στην Περιφέρεια Αττικής, για τα θέματα των Βορειοηπειρωτών, κ. Ανδρέας Κούρτης το πρωί της Τετάρτης, 20 Οκτωβρίου 2021.

Ο κ. Κούρτης μίλησε για το συνταξιοδοτικό ζήτημα και τις υποσχέσεις της κυβέρνησης για αλλαγές στο νόμο καθώς αυτός «είναι αντισυνταγματικός» όπως είχε πει χαρακτηριστικά στη Βουλή ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά και τις δεσμεύσεις που έδωσε ο ίδιος τόσο προεκλογικά όσο και ως πρωθυπουργός της χώρας, για την αποκατάσταση της αδικίας. Ο κ. Κούρτης μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη διάκριση του νόμου προς τους Έλληνες Βορειοηπειρώτες όσον αφορά την απόδοση του πλήρους ποσού της Εθνικής Σύνταξης με την απαραίτητη συμπλήρωση των 40 ετών μόνιμης και νόμιμης διαμονής στη χώρα, παρά τις ίδιες εισφορές και τα ίδια χρόνια ασφάλισης με τους υπόλοιπους Έλληνες συνταξιούχους.

«Είναι γνωστό ότι οι Βορειοηπειρώτες ήρθαμε στην Ελλάδα μετά το '90 ενώ η νόμιμη διαμονή μας στην Ελλάδα, αναγνωρίζεται από το 1998», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κούρτης, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις δεσμεύσεις του πρώην υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση για την επίλυση του ζητήματος όταν είχε τα ηνία του υπουργείου Εργασίας, ωστόσο ο ίδιος φάνηκε κατώτερος των περιστάσεων.

Ο επικεφαλής της παράταξης Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική, αναφέρθηκε και στην πορεία διαμαρτυρίας της 21ης Οκτωβρίου στην πλατεία Κλαυθμώνος. «Όλοι οι δρόμοι για τους Βορειοηπειρώτες οδηγούν στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 5:00 το απόγευμα της Πέμπτης», είπε ο κ. Κούρτης για να κλείσει τη συζήτηση αφού ευχαρίστησε τους δημοσιογράφους για την ανάδειξη του θέματος του συνταξιοδοτικού που αφορά τους Έλληνες Βορειοηπειρώτες.

Ακολουθεί το ηχητικό:

Ανδρέας Κούρτης -  ΣΚΑΙ FM

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου