Νέες μαρτυρίες στην δική πρώην στελέχους του UCK στην Χάγη

Νέες μαρτυρίες στην δική πρώην στελέχους του UCK στην Χάγη

Καθώς συνεχίζεται η δίκη στο Ειδικό Δικαστήριο της Χάγης εναντίον του πρώην ηγετικού στελέχους του UCK (Απελευθερωτικός Στρατός του Κοσόβου) Σαλίχ Μουσταφά, ο οποίος κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου, σήμερα έρχεται στο φως της δημοσιότητας η μαρτυρία του τέταρτου μάρτυρα, ο οποίος υπήρξε όμηρος του UCK στο κέντρο κράτησης ομήρων στο Zllash.

Απαντώντας στις ερωτήσεις του εισαγγελέα, ο μάρτυρας δήλωσε ότι κατάλαβε πως βρισκόταν στο Zllash από τους ανθρώπους που βρήκε εκεί αφού τον μετέφερα τα μέλη του UCK.

«Έμαθα από τους ανθρώπους που έμειναν στο μέρος όπου ήμουν», είπε.

Ερωτήθηκε επίσης εάν οι άνθρωποι που τον πήραν όμηρο έφεραν όπλα ή όχι, είπε, - ότι δεν είχε δει όπλα, ωστόσο δήλωσε πως φορούσαν ρούχα με στολή του UCK και πρόσθεσε ότι τον είχαν κρατήσει σε χώρο όπου υπήρχαν ζώα.

«Δεν ξέρω για όπλα, δεν έχω δει. Πρέπει να τα είχαν στη γενιά τους. Είχαν ρούχα του UCK. Το σπίτι όπου με έβαλαν ήταν διώροφο. Υπήρχε ένα μικρό παράθυρο. Επίσης βρήκα και άλλους ανθρώπους εκεί», πρόσθεσε. Ακόμη δήλωσε ότι του συμπεριφέρθηκαν απάνθρωπα.

«Η αντιμετώπιση ήταν απάνθρωπη, ο άνθρωπος όταν βρίσκεται σε τέτοιο μέρος δεν έχει πλέον ανθρώπινο συναίσθημα, αλλά εξομοιώνεται με το ζώο. Δεν ξέρω πως να το περιγράψω γιατί από εκεί που δεν το περιμένεις, βρίσκεσαι σε ένα μέρος με ζώα».

Ο Κοσοβάρος Σαλίχ Μουσταφά κατηγορείται για διάπραξη εγκλημάτων πολέμου τον Απρίλιο του 1999 σε ένα κέντρο κράτησης στο Zllash, κοντά στην Πρίστινα.

Η δικαστική συνεδρίαση ξεκίνησε σήμερα στις 09:30 και διήρκησε έως τις 16:00 το απόγευμα.


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου