Ο αυλοκόλακας του Ερντογάν και η «Μεγάλη Αλβανία»

Ο αυλοκόλακας του Ερντογάν και η «Μεγάλη Αλβανία»

Απαράδεκτη χαρακτηρίζει η Ρωσία τη δήλωση του πρωθυπουργού της Αλβανίας, Έντι Ράμα περί ένωσης με το Κοσσυφοπέδιο.

Οι φιλοδοξίες του Αλβανού πρωθυπουργού περί Μεγάλης Αλβανίας, έρχονται να δυναμιτίσουν ένα ήδη τεταμένο κλίμα στα Βαλκάνια.

Πολιτικοί αναλυτές ανησυχούν και για την επιρροή που θα έχει δυνητικά ο Τούρκος πρόεδρος στην περιοχή, αφού ο Αλβανός πρωθυπουργός, δεν έχει κρύψει τη στενή σχέση μαζί του.

Στη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα ερωτήθηκε, εάν στόχος του είναι να γίνει πρόεδρος Αλβανίας και Κοσσυφοπεδίου.

Απάντησε: «Δεν είναι στα σχέδια μου. Η ένωση Κοσσυφοπεδίου με την Αλβανία, ναι. Αυτό δεν είναι προσωπικό μου εγχείρημα, είναι μία φιλοδοξία».

Η ιδέα της Μεγάλης Αλβανίας από τα χείλη του πρωθυπουργού Έντι Ράμα, προκαλεί την αντίδραση της Μόσχας με την εκπρόσωπο του Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, να τη θεωρεί απαράδεκτη.

Ο Έντι Ράμα δεν το έχει κρύψει ποτέ. Φλερτάρει έντονα με την Τουρκία. Άλλωστε ο πρόεδρος Ερντογάν, προεκλογικά του έκανε δώρο ένα νοσοκομείο.

Για τις πολύ καλές σχέσεις Τουρκίας-Αλβανίας, ερωτήθηκε τον περασμένο Ιούνιο ο Έντι Ράμα από τη δημοσογράφο του OPEN, Αλεξία Τασούλη.

«Γνωρίζουμε, ότι έχετε επίσης καλές σχέσεις με την Τουρκία. Ο πρόεδρος της Τουρκίας λέει, ότι είναι η Αλβανία είναι ένας στρατηγικός εταίρος. Ποιό είναι το όφελος των σχέσεων Αλβανίας-Τουρκίας», είχε ρωτήσει η Ελληνίδα δημοσιογράφος για να πάρει την εξής απάντηση από τον Αλβανό πρωθυπουργό:

«Ζηλεύετε; Δεν θα έπρεπε. Όλοι πρέπει να έχουν καλές σχέσεις με την Τουρκία. Και πιστεύω, ότι η Ελλάδα πρέπει να έχει καλές σχέσεις με την Τουρκία. Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να έχει καλές σχέσεις με την Τουρκία. Επειδή είναι απολύτως ευεργετικό και για τους δύο».

Πηγή: infognomonpolitics.gr

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου