Τοποθέτηση εκπροσώπου του ΟΑΣΕ για την ελευθερία των ΜΜΕ στην Αλβανία

Τοποθέτηση εκπροσώπου του ΟΑΣΕ για την ελευθερία των ΜΜΕ στην Αλβανία

Ο Οργανισμός Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, ο οποίος θα υπάγεται άμεσα στον πρωθυπουργό Έντι Ράμα, σύμφωνα με τον ΟΑΣΕ δεν πρέπει να κλείνει τις πηγές πληροφοριών για τους δημοσιογράφους.

Η εκπρόσωπος του ΟΑΣΕ για την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης, Τερέζα Ριμπέιρο, στην πρώτη της αντίδραση στη νέα κυβερνητική δομή, είπε ότι το πρόβλημα δεν είναι ο οργανισμός, αλλά ο τρόπος με τον οποίο θα εφαρμοστεί.

«Αυτό που μένει να δούμε και το οποίο μπορεί κατά κάποιο τρόπο να υπονομεύσει τη δημιουργία αυτού του θεσμού είναι το γεγονός εάν θα σας επιτραπεί να ζητήσετε πληροφορίες, να κάνετε ερωτήσεις. Η ίδρυση του ιδρύματος δεν είναι τόσο πρόβλημα όσο η λειτουργία του. Αυτή είναι η πραγματική πρόκληση», ανέφερε η Ριμπέιρο.

Λόγω αυτού του προβλήματος που μπορεί να προκύψει, η εκπρόσωπος του ΟΑΣΕ για την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης επιβεβαίωσε την παρακολούθηση της λειτουργίας της υπηρεσίας σε σχέση με τους δημοσιογράφους.

«Θα συνεχίσουμε να το παρακολουθούμε, φυσικά. Είναι σημαντικό οι δημοσιογράφοι να έχουν ανεξάρτητη πρόσβαση σε όλες τις πηγές πληροφοριών, ώστε να επιτρέπεται και σε αυτούς να κάνουν τη δουλειά τους», δήλωσε η εκπρόσωπος του ΟΑΣΕ.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου