Ινδοί επιχειρηματίες με αλβανική υπηκοότητα στην λίστα των «Pandora Papers»

Ινδοί επιχειρηματίες με αλβανική υπηκοότητα στην λίστα των «Pandora Papers»

Οι αδελφοί Sandesara, οι οποίοι έλαβαν αλβανική υπηκοότητα αμέσως μετά την φυγή τους από την Ινδία για υπόθεση απάτης ύψους 2,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αποκαλύφθηκε ότι κατείχαν έναν πολύπλοκο ιστό υπεράκτιων εταιρειών ως μέρος της διαρροής των εγγράφων Pandora.

Η διαρροή εγγράφων από διάφορους παρόχους εταιρικών υπηρεσιών εμπλέκει εκατοντάδες πολιτικούς, ηγέτες, διασημότητες και επιχειρηματίες με επιρροή, στην πράξη της απόκρυψης περιουσιακών στοιχείων και πλούτου σε υπεράκτιες εταιρείες.

Ο Nitin Sandesara αποκαλύφθηκε ότι κατέχει μια σειρά 6 εταιρειών στις Βρετανικές Παρθένους Νήσους και επίσης άλλες υπεράκτιες δικαιοδοσίες.

Επίσης ισχυρίστηκε ότι οι εταιρείες ήταν για να κρατήσουν τις αποταμιεύσεις του και όχι για τα δολάρια που υπεξαιρέθηκαν από ινδικές τράπεζες.

Ένα πρώην στέλεχος της εταιρείας της Sandesara, ο Deepak Barot, έχει επίσης μια αλβανική εταιρεία. Η Halcon Oil & Gas Limited ιδρύθηκε στις 6 Οκτωβρίου 2020 με τη συμμετοχή Νιγηριανού νομικού συμβούλου.

Ακόμη ένας πρώην υπάλληλος, ο ορκωτός λογιστής Hemant Sanmukhrai Hathi είπε ότι ήταν σύνηθες για την οικογένεια να δημιουργεί λογαριασμούς στα ονόματα του στενού κύκλου της και στη συνέχεια να τους χρησιμοποιεί για να διευκολύνει την απάτη και το ξέπλυμα χρημάτων.

Ο Nitin και ο αδελφός του Chetan βρίσκονται υπό έρευνα από το 2017 και κηρύχθηκαν ως καταζητούμενοι από τις ινδικές αρχές.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου