Πανομογενειακή συνέλευση σωματείων Νέας Υόρκης

Πανομογενειακή συνέλευση σωματείων Νέας Υόρκης

Την πρόθεσή τους να επιμείνουν στην αναζήτηση της δικαστικής ακύρωσης των πρόσφατων εκλογών, εστιάζοντας κυρίως στον ενδελεχή οικονομικό έλεγχο και την ανασυγκρότηση του μητρώου συλλόγων - μελών εξέφρασαν τα μέλη της λεγόμενης πλειοψηφίας της Επιτροπής των πρώην πρροέδρων, κατά την διάρκεια της ευρείας πανομογενειακής συγκέντρωσης, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο.

Ειδικότερα, οι Δημήτριος Καλαμαράς, Νίκος Διαμαντίδης και Δήμος Σιώκης ήταν παρόντες, ενώ οι Βασίλειος Σταθάκος και Ηλίας Τσεκερίδης παρενέβησαν δια τηλεφώνου.Μαζί τους στο έδρανο ήταν ακόμη οι Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, Δημήτριος Α. Γωνιάς, Χρήστος Βουρνάς, Αχιλλέας Λυγεράς, Ηλίας Κάτσος, Χριστίνα Κωστάκη και Δημήτρης Παλιούρας.

Κοινή συνισταμένη των τοποθετήσεων ήταν η σύσταση μιας ανεξάρτητης επιτροπής οικονομικού ελέγχου, υπό την σκέπη ενός αναγνωρισμένου και έμπειρου λογιστή, προκειμένου να "ξεσκονίσει" τα γραφεία της Ομοσπονδίας, όπως επίσης και στην εκκαθάριση του μητρώου.

Μεταξύ των ομογενών που τοποθετήθηκαν ήταν οι Κώστας Μάστορας, Νίκος Αλυσανδράτος, Κώστας Βαγγελάτος, Γιώργος Αλμυρούδης, Νίκος Φύλας, Μαρία Μάρκου, Κώστας Λαμπρόπουλος, Κώστας Πρέντζας και Δημήτρης Φίλιος, οι οποίοι έκαναν τις δικές τους προτάσεις για άρση του αδιεξόδου.

Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι η πλειοψηφία κινήθηκε νομικά εναντίον των Γεώργιου Γεωργόπουλου, Απόστολου Τομόπουλου, Τιμολέοντος Κακούρου και Νίκου Βέλλιου προκειμένου να παραδώσουν ό,τι φυσικά ή ψηφιακά αντικείμενα συνδέονται με την διαχείριση της Ομοσπονδίας (πρακτικά, κωδικοί υπολογιστών, στοιχεία λογαριασμών τραπέζης κ.ά.).

Θα ακολοουθήσει αναλυτικό ρεπορτάζ από τον "Εθνικό Κήρυκα".

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου