Η Σουηδία τάσσεται υπέρ της ένταξης της Αλβανίας στην ΕΕ

Η Σουηδία τάσσεται υπέρ της ένταξης της Αλβανίας στην ΕΕ

Την υποστήριξή της για την ένταξη της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εξέφρασε σήμερα η Υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας, Ann Linde κατά την χθεσινή επίσκεψή της στα Τίρανα.

Κατά την συνέντευξη Τύπου με την Αλβανίδα Υπουργό Εξωτερικών Όλτα Τζάτσκα, η Σουηδή υπουργός που ταυτόχρονα είναι και προεδρεύουσα του Συμβουλίου του ΟΑΣΕ, υποστήριξε πως, η απόφαση της Ε.Ε. να ανοίξει συνομιλίες με την Αλβανία αποτελεί συνέχεια των σχέσεών διμερών σχέσεων».

Επίσης αναφερόμενη στο οργανωμένο έγκλημα, δήλωσε ότι πρέπει να ενισχυθεί η συνεργασία στην καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, συμπεριλαμβανομένων των ελαφρών φορητών όπλων.

Ο σκοπός της επίσκεψής της ήταν η σύναψη Συμφωνίας Αλβανίας- ΟΑΣΕ για τη βελτίωση της συνεργασίας στο θέμα της κακής χρήσης και διανομής ελαφρών φορητών όπλων. Στα πλαίσια της επίσκεψης, συναντήθηκε μάλιστα και με μέλη της κοινωνίας των πολιτών.

Η ψήφος εμπιστοσύνης της Linde προηγήθηκε της Συνόδου κορυφής Ε.Ε. – Δυτικών Βαλκανίων όπου θα τεθεί το θέμα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Η κομματοποίηση του «Βλάχικου Ζητήματος»
«Η Ελλάδα δεν έχει δικαιώματα στα νησιά» δηλώνει η...
 

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη
Επισκέπτης
Δευτέρα 18/10/21, 09:51

Εικόνα Captcha

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη