Συνάντηση της Ελληνίδας Πρέσβεως στα Τίρανα με την Πρόεδρο του Αλβανικού Κοινοβουλίου

Συνάντηση της Ελληνίδας Πρέσβεως στα Τίρανα με την Πρόεδρο του Αλβανικού Κοινοβουλίου

Συνάντηση με την Πρόεδρο τoυ Αλβανικού Κοινοβουλίου Lindita Nikolla είχε η Πρέσβης της Ελλάδος τα Τίρανα Σοφία Φιλιππίδου.

Η Nikolla ανέφερε ότι «η Αλβανία θεωρεί την Ελλάδα πολύτιμο γείτονα και φίλο, στενό εταίρο στο ΝΑΤΟ καθώς και στο δρόμο προς τη δημοκρατία, την πρόοδο και την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Η Αλβανία είναι ευγνώμων στην Ελλάδα για την αμέριστη υποστήριξή της στον ευρωπαϊκό δρόμο της Αλβανίας και άλλων χωρών των Δυτικών Βαλκανίων. Είμαστε αποφασισμένοι ότι οι διμερείς σχέσεις θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται στο πνεύμα της καλής γειτονίας και μιας κοινής ευρωπαϊκής προοπτικής. Το αλβανικό κοινοβούλιο θα εργαστεί για την περαιτέρω προώθηση της στρατηγικής συνεργασίας, προς το συμφέρον και των δύο χωρών και των λαών μας».

Από πλευράς της η Ελληνίδα Πρέσβης, ευχαρίστησε την πρόεδρο του Κοινοβουλίου για την προθυμία της να διευρύνει τις διμερείς σχέσεις.

Τέλος, επανέλαβε την βούληση της Ελλάδας να επεκτείνει τη συνεργασία με την Αλβανία και να εντείνει την κοινοβουλευτική συνεργασία.


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου