Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στο «World Policy Conference» των ΗAE

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στο «World Policy Conference» των ΗAE

Τη σημασία του διαλόγου ως μέσου επίλυσης tvn προβλημάτων τόνισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος χθες στην επίσημη ομιλία του στα εγκαίνια της Διάσκεψης Παγκόσμιας Πολιτικής που πραγματοποιήθηκε στο Αμπού Ντάμπι, την πρωτεύουσα των Αραβικών Εμιράτων,.

Απευθυνόμενος στο κοινό στα γαλλικά, ο Οικομενικός Πατριάρχης, περιέγραψε την τρέχουσα κατάσταση διεθνούς ενδιαφέροντος και ζητώντας αλληλεγγύη, διάλογο, υπευθυνότητα και κοινή δράση. Αναφέρθηκε επίσης σε πολλές διαχριστιανικές και διαθρησκευτικές συναντήσεις στο πρόσφατο παρελθόν, ενώ τόνισε τη σημασία της θρησκείας για την ειρηνική συνύπαρξη λαών και εθνών, επιπλήττοντας έντονα περιστατικά θρησκευτικού φανατισμού και μισαλλοδοξίας.

Αργότερα την ίδια μέρα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης, συνοδευόμενος από τον Πρεσβύτερο Μητροπολίτη Χαλκηδόνας Εμμανουήλ και τον Πατριαρχικό Διάκονο Βαρνάβα Γρηγοριάδη, συναντήθηκε με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Εσωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Saif bin Zayed Al Nahyan, με τον οποίο είχε μια ιδιαίτερα εγκάρδια συνομιλία, καθώς γνωρίζονται από παλιά.


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου