Η αλβανική κυβέρνηση διαψεύδει τα σενάρια για δημιουργία κέντρου κράτησης λαθρομεταναστών στην χώρα

04/10/21, 12:00
Κατηγορία: Επικαιρότητα / Συντάκτης: Reporter

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα "The Sun", η Αλβανία φαίνεται να μετατρέπεται σε μεγάλο κέντρο κράτησης προσφύγων, όπου μετά τους Ιρανούς και τους Αφγανούς που έχουν εγκατασταθεί σε διάφορες πόλεις της χώρας, σειρά τώρα έχουν οι λαθρομετανάστες που πιάστηκαν στην Μεγάλη Βρετανία.

Επίσης, σύμφωνα με την ίδια συμφωνία, οι αξιωματούχοι που βρίσκονται τόσο στο Λονδίνο, όσο και στην αλβανική πρωτεύουσα, είναι κοντά στην επίτευξη μιας συμφωνίας με τους Αλβανούς ομολόγους τους.

Η ίδρυση κέντρου επεξεργασίας και υποδοχής εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου αποτελεί του νέου σχεδίου νόμου για την εθνικότητα και τα σύνορα. Η πρόταση έρχεται εν μέσω αυξανόμενων πιέσεων για δράση μετά από το ρεκόρ των 17.000 παράνομων παραβιάσεων στη Μεγάλη Βρετανία, μέσω της Γαλλίας, εντός ενός έτους.

Η αλβανική κυβέρνηση διαψεύδει το δημοσίευμα

Στον αντίποδα του παραπάνω δημοσιεύματος, η αλβανική κυβέρνηση αντιδρά. Ο Endri Fuga, σύμβουλος του Αλβανού πρωθυπουργού, μέσω μιας ανάρτησής του στο Twitter, διαψεύδει το δημοσίευμα της "The Sun".

«Η είδηση ​​ότι Αλβανία θα δημιουργήσει κέντρο ασύλου για λογαριασμό τρίτων είναι απολύτως αναληθής. Άνοιξε τις πόρτες για 4 χιλιάδες Αφγανούς και είμαστε περήφανοι για αυτό. Κάνουμε τα καθήκοντά μας απέναντι στην παράδοση των παιδιών μας, όχι τα καθήκοντα εκείνων που είναι μεγαλύτεροι και πλουσιότεροι από εμάς», αναφέρει ο Fuga στο Twitter.

Αν και η διάψευση της είδησης έρχεται από μια επίσημη φωνή, κανένας δεν είναι σε θέση να γνωρίζει κατά πόσο στο μέλλον δεν θα πραγματοποιηθεί.

Ανάλογες ενέργειες είναι σε θέση να μετατρέψουν την Αλβανία σε οργανωμένο κέντρο κράτησης λαθρομεταναστών στην Ευρώπη, πράγμα που θα έθετε σε δεύτερη μοίρα τους πολίτες της, χωρίς καμία εξαίρεση. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ: