Κυβερνοεπίθεση στο αρχείο της Αλβανικής Ραδιοτηλεόρασης

Κυβερνοεπίθεση στο αρχείο της Αλβανικής Ραδιοτηλεόρασης

Όπως μεταδίδουν τα δημοσιεύματα των αλβανικών μέσων ενημέρωσης, το ψηφιακό αρχείο της Αλβανικής Ραδιοτηλεόρασης αποτέλεσε αντικείμενο κυβερνοεπίθεσης πριν από περίπου δύο εβδομάδες,

Άγνωστα πρόσωπα έχουν μπει στους διακομιστές του ART, σπάζοντας την προστασία της βάσης δεδομένων και κλέβοντας το αρχείο.

Στη συνέχεια, για να επιστρέψουν τα υλικά, οι χάκερ ζήτησαν 300 χιλιάδες δολάρια.

Επίσης, σύμφωνα με την έκθεση, το RTSH αρνήθηκε να πληρώσει, καθώς το μεγαλύτερο μέρος της βάσης δεδομένων αποθηκεύτηκε σε αντίγραφα και μόνο ένα μικρό μέρος χάθηκε ως αποτέλεσμα της επίθεσης.

Ωστόσο, σχετικά με την κυβερνοεπίθεση ή το τμήμα που λείπει από το αρχείο δεν υπάρχει ακόμη δήλωση ούτε επίσημη επιβεβαίωση.

Μόλις πριν από λίγες ημέρες ο διακομιστής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων και Παραπόνων στην Αστυνομία του Κράτους έπεσε θύμα παρόμοιας επίθεσης, η οποία αποτράπηκε εγκαίρως.

Η Αλβανία ως μια χωρά που βρίσκεται υπό ανάπτυξη δέχεται κατά καιρούς σχετικές κυβερνοεπιθέσεις, ενώ ο τρόπος διαχείρισης των διαδικτυακών ιστότοπων καθώς και της διαδικτυακής ασφάλειας, δεν είναι και ο ιδανικός.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου