Ο Ολλανδός πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την Αλβανία στις 10 Νοεμβρίου

Ο Ολλανδός πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την Αλβανία στις 10 Νοεμβρίου

Ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε θα επισκεφθεί την Αλβανία στις 10 Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους.

Η είδηση ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό, ο οποίος είπε ότι είχε συναντηθεί με τον Ρούτε στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

«Στην έδρα του ΟΗΕ με τον πρωθυπουργό του Βασιλείου των Κάτω Χωρών, Μαρκ Ρούτε, ο οποίος θα επισκεφθεί την Αλβανία στις 10 Νοεμβρίου», έγραψε ο Ράμα σε ανάρτησή του στο Facebook.

Ακόμη πρόσθεσε ότι ο σκοπός της επίσκεψης ήταν να επιβεβαιώσει τη στήριξη της Ολλανδίας για το άνοιγμα των διαπραγματεύσεων της Αλβανίας με την ΕΕ.

Η ολλανδική κυβέρνηση στις 4 Ιουνίου υποστήριξε το συμπέρασμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι η Αλβανία έχει σημειώσει επαρκή πρόοδο για να ικανοποιήσει τις προϋποθέσεις που θέτει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για τη διατήρηση της Διακυβερνητικής Διάσκεψης.

Στην έκθεση προς το κοινοβούλιο, η ολλανδική κυβέρνηση ανέλυσε τα πορίσματα της Επιτροπής για κάθε έναν από τους όρους και συμφώνησε με την Επιτροπή ότι πληρούνται όλοι οι όροι, στους οποίους και συμπεριλαμβάνεται και ο πλήρης σεβασμός των δικαιωμάτων της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, τους οποίους και τα αλβανικά μέσα είτε ανέφεραν επιλεκτικά, είτε καθόλου.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου