Συνάντηση Ράμα - Ερντογάν στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ

Συνάντηση Ράμα - Ερντογάν στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα συναντήθηκε στη Νέα Υόρκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η είδηση δόθηκε στην δημοσιότητα από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ενώ επιβεβαιώθηκε και από το γραφείο του Τούρκου Προέδρου, το οποίο κοινοποίησε την ανακοίνωση στα κοινωνικά δίκτυα. Εν τω μεταξύ, ο Ράμα δημοσίευσε μια φωτογραφία στα κοινωνικά δίκτυα από τη συνάντηση που είχαν.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν στο πλαίσιο της 76ης συνόδου της Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Δεν είναι ακόμη γνωστό το επίκεντρο αυτής της συνάντησης ή των συνομιλιών που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ τους.

«Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών», γράφει το Anadolu.

Νωρίτερα, ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε σε συνέντευξή του στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να κάνουν περισσότερα για τους Αφγανούς πρόσφυγες μετά την κρίση που συνέβη.

Ο Ερντογάν είπε ότι «προς το παρόν, οι ΗΠΑ δεν έχουν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις τους απέναντι στο Αφγανιστάν».

«Έχουμε περισσότερους από 300.000 Αφγανούς πρόσφυγες και δεν θα μπορούμε πλέον να υποδεχόμαστε περισσότερους Αφγανούς πρόσφυγες στην Τουρκία», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος σε συνέντευξή του που θα μεταδοθεί ολόκληρη την Κυριακή.

Ερωτηθείς αν οι ΗΠΑ πρέπει να κάνουν περισσότερα, ο Ερντογάν απάντησε: «Φυσικά, οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να κάνουν πολλά και να επενδύσουν πολλά».

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι εκεί τα τελευταία 20 χρόνια, αλλά γιατί έμειναν εκεί; Αυτές οι ερωτήσεις πρέπει να απαντηθούν από τις ίδιες τις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε ο Ερντογάν.

Το γνωστό και μη εξαιρετέο «δίδυμο» Ράμα – Ερντογάν μάλλον συγχρονίζει τις κινήσεις του στο θέμα των Αφγανών, ή ακόμη μπορεί να ετοιμάζει καμιά νέα τουρκική προσφορά «αγάπης» για την Αλβανία.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου