Άτυπο δείπνο Μπορέλ με τους ηγέτες των Δυτικών Βαλκανίων

Άτυπο δείπνο Μπορέλ με τους ηγέτες των Δυτικών Βαλκανίων

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας/Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Josep Borrell παρέθεσε άτυπο δείπνο στους ηγέτες των Δυτικών Βαλκανίων την Τρίτη στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών (UNGA).

Αυτή ήταν η δεύτερη τέτοια συνάντηση που φιλοξένησε ο Ύπατος Εκπρόσωπος, μετά το άτυπο δείπνο στις Βρυξέλλες τον Μάιο.

Ο μεταδίδει το Ανεξάρτητο Βαλκανικό Πρακτορείο, ο Ύπατος Εκπρόσωπος και οι ηγέτες των Δυτικών Βαλκανίων είχαν ανοιχτή ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με την κατάσταση στην περιοχή και τις σχέσεις ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων, επίσης υπό το φως της επικείμενης Συνόδου Κορυφής ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων τον επόμενο μήνα. Παρείχε την ευκαιρία να συζητηθούν οι προσδοκίες για την ένταξη στην ΕΕ. Ο Ύπατος Εκπρόσωπος/Αντιπρόεδρος υπογράμμισε την ανάγκη για ισχυρή δέσμευση τόσο από τους εταίρους των Δυτικών Βαλκανίων όσο και από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη μέλη της για να ξεπεραστεί η τρέχουσα δυναμική και να προχωρήσει η διαδικασία.

Ο Πρόεδρος του Μαυροβουνίου Milo Đukanović, ο Πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας Stevo Pendarovski, ο Πρόεδρος της Προεδρίας της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης Željko Komšić, η Πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου Vjosa Osmani, ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Edi Rama καθώς και ο Υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Nikola Selakovic συμμετείχαν στη συνάντηση.

Σαν σήμερα τo 1916 η απέλαση του Μητροπολίτη Δρυϊν...
Ο Κύπριος Πρόεδρος ακύρωσε την συνάντησή του με το...
 

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη
Επισκέπτης
Παρασκευή 22/10/21, 09:39

Εικόνα Captcha

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη