Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν αποφάσεις «non grata» για στελέχη του Σοσιαλιστικού της Αλβανίας

Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν αποφάσεις «non grata» για στελέχη του Σοσιαλιστικού της Αλβανίας

Όπως μεταδίδουν τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, οι ΗΠΑ φαίνεται να ετοιμάζουν νέες αποφάσεις «non grata» που αυτή την φορά αφορούν στελέχη του Σοσιαλιστικού κυβερνώντος Κόμματος της Αλβανίας.

Πρόκειται για αξιωματούχους που βρίσκονται στο ανώτερο κλιμάκιο της κυβερνητικής πλειοψηφίας, οι οποίοι δεν έλαβαν υπουργικές θέσεις λόγω των «βαρέων» φακέλων που υπάρχουν εναντίον τους, οι οποίοι και αποτελούν αντικείμενο έρευνας από ειδικούς εισαγγελείς.

Οι τριγμοί εντός των Σοσιαλιστών έχουν ήδη αρχίσει, καθώς οι κινήσεις των ΗΠΑ φαίνεται να προετοιμάζονται για μεγάλες ανακατατάξεις στους συνεργάτες του Έντι Ράμα.

Επιπλέον, οι συχνές επισκέψεις της Αμερικανανίδας Πρέσβεως στα κεντρικά γραφεία της Ειδικής Δομής κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος (SPAK) πραγματοποιήθηκαν κατόπιν αιτήματος των ειδικών εισαγγελέων της, οι οποίοι κατήγγειλαν ότι υπήρξαν παρεμβάσεις, επιρροές και πιέσεις στους ανθρώπους και τις οικογένειές τους από πρόσωπα που βρίσκονται στον κατάλογο έρευνας για το οργανωμένο έγκλημα και την διαφθορά στην Αλβανία.

Αυτές τις μέρες αναμένεται μια ακόμη δήλωση από την διεθνή κοινότητα, παρουσία του νέου Υπουργού Δικαιοσύνης, σχετικά με την έρευνα κατά των λεγόμενων «ανέγγιχτων» της αλβανικής εξουσίας και όχι μόνο.

Εάν συνεχιστούν οι επιπτώσεις και οι πιέσεις στην SPAK, γίνεται γνωστό ότι οι ΗΠΑ θα ξεκινήσουν μια σειρά αποφάσεων «non grata» ακριβώς για ανώτερα στελέχη της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Ακόμη και ένας από αυτούς, που δεν κατάφερε να γίνει υπουργός και οργάνωσε μια μικρή «εξέγερση» εναντίον του Έντι Ράμα, έχει λάβει απαντήσεις για την ύπαρξη αυτών των αρχείων.

Πρόκειται για τον Taulant Balla, ο οποίος έφυγε από το Ελμπασάν και αποπέμφθηκε από το ΣΚ, ακριβώς επειδή λόγω της διαφθοράς του.

Η διαρροή της πληροφορίας για νέες αποφάσεις «non grata» από τις ΗΠΑ, έχουν προκαλέσει ταραχή στις τάξεις των «ανέγγιχτων», οι οποίοι χάνουν την δύναμή τους μέρα με τη μέρα.

Τελικά δεν είναι μόνον ο Μπερίσα ο οποίος βρίσκεται στο «μάτι του κυκλώνα», αλλά και άλλοι πολιτικοί παράγοντες που μέχρι σήμερα θεωρούσαν πως έχουν ασυλία.

Στην περίπτωση που οι ΗΠΑ ταχθούν άμεσα κατά των Σοσιαλιστών, οι αλλαγές που θα επέλθουν στην Αλβανία θα αλλάξουν για τα καλά το πολιτικό σκηνικό και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου