Η Yuri Kim αντιδρά κατά του Μπερίσα

Η Yuri Kim αντιδρά κατά του Μπερίσα

Η Αμερικανίδα Πρέσβης στην Αλβανία Yuri Kim «επιτέθηκε» ξανά στον πρώην πρωθυπουργό Σαλί Μπερίσα.

Από πλευράς του ο Μπερίσα είπε ότι δεν γνώριζε για τον φάκελο "non grata", αλλά ότι μέσα σε αυτό υπήρχαν μόνο ψέματα κατασκευασμένα από την κυβέρνηση του Ράμα.

Από την άλλη πλευρά, η Πρέσβης Kim έγραψε στο Twitter ότι οι ΗΠΑ παραμένουν σταθερές στον αγώνα κατά της διαφθοράς στην Αλβανία.

«Είναι σαφές ότι ασχολούμαστε σοβαρά με τη διαφθορά - συμπεριλαμβανομένου του άρθρου 7031 σχετικά με τους χαρακτηρισμούς - υποστηρίζοντας παράλληλα μια πιο δημοκρατική, ισχυρότερη και πιο ευημερούσα Αλβανία», αναφέρει.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι με την Αλβανία τα τελευταία 30 χρόνια και θα είναι μαζί σας τα επόμενα 30 χρόνια και μετά», έγραψε η Kim.

Επίσης ανέφερε ακριβώς το άρθρο 7031 βάσει του οποίου ο πρώην πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα κηρύχθηκε non grata.

Η Kim αυτό το διάστημα φαίνεται να δρα συνεχόμενα για την πλήρη «αποκαθήλωση» Μπερίσα, έχοντας ταυτόχρονα το σημαντικότερο ρόλο στα πολιτικά και μεταρρυθμιστικά δρώμενα της Αλβανίας.

Ωστόσο ο Μπερίσα φαίνεται να μην το βάζει κάτω και μέσω των διαμαρτυριών του ζητάει την παραίτηση Μπάσα, για τον οποίο λέει πως έχει συνάψει μυστική συμφωνία συνεργασίας με τον Ράμα που κυβερνά την Αλβανία με την στήριξη του Soros.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου