Φεστιβάλ Αναρρίχησης στην Κόνιτσα με εταίρο και την Πρεμετή

Φεστιβάλ Αναρρίχησης στην Κόνιτσα με εταίρο και την Πρεμετή

Ο Δήμος Κόνιτσας, στα πλαίσια του έργου με τίτλο «Ανάπτυξη και προώθηση του extreme tourism στη διασυνοριακή περιοχή Ελλάδα- Αλβανία» με ακρωνύμιο «ΕΧ.TOUR» και συμμετέχοντες εταίρους την Περιφέρεια Ηπείρου και το Δήμο Πρεμετής , διοργανώνει στην Κόνιτσα τετραήμερο φεστιβάλ αναρρίχησης με την επωνυμία "KonitsAthlon", στις 24-27/9/21.

Η περιοχή της Κόνιτσας , έχει συνδέσει εδώ και χρόνια επιτυχώς το όνομά της με τις υπαίθριες αθλητικές δραστηριότητες και θεωρείται, όχι άδικα , παράδεισος για τους λάτρεις των υπαίθριων δραστηριοτήτων και των extreme sports.

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος ''Interreg IPA CBC Programme "Greece – Albania 2014 – 2020''. Σκοπός του είναι η προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης της διασυνοριακής περιοχής Κόνιτσας και Πρεμετής μέσω του τουρισμού περιπέτειας/ extreme sports, η ανάδειξη του μοναδικού φυσικού κάλλους της ευρύτερης περιοχής και φυσικά η γνωριμία και εξοικείωση όλων των ηλικιακών ομάδων με το σπορ της αναρρίχησης .

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει πολλές και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες: Παιχνίδια για την ενίσχυση της ομαδικότητας, γνωριμία και εξάσκηση στις τεχνικές της αναρρίχησης , παρουσιάσεις από πιστοποιημένους επαγγελματίες των extreme sports, πεζοπορία( trekking)σε οικολογικές διαδρομές γύρω από την Κόνιτσα , εκμάθηση και πρακτική σε Rafting, Paragliding , Canoe-Kayak , Fly-Fishing με απόλυτη ασφάλεια ,θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων που θα έχουν χωριστεί με επιμέλεια σε ηλικιακές ομάδες . Η συμμετοχή στις δραστηριότητες είναι δωρεάν. Όσοι θέλουν να λάβουν μέρος, μπορούν να συμπληρώσουν τη φόρμα συμμετοχής, στο link που ακολουθεί:

https://forms.gle/GBkprk6geAJxF8LcA

Σεβόμενοι τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν λόγω COVID 19, ο προγραμματισμός των εκδηλώσεων θα γίνει κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να τηρηθούν τα προβλεπόμενα μέτρα για την προστασία και ασφάλεια των συμμετεχόντων.

Όλες οι δραστηριότητες θα ξεκινήσουν από την κεντρική πλατεία της Κόνιτσας.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου