Παρέμβαση Ντούλε στην Βουλή της Αλβανίας για τον Νόμο περί Μειονοτήτων και το Ιδιοκτησιακό

17/09/21, 20:00
Κατηγορία: Επικαιρότητα / Συντάκτης: Reporter

Παρέμβαση στο Αλβανικό Κοινοβούλιο έκανε χθες ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Αλβανία και πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες.

Κατά την ομιλία του έκανε άμεση αναφορά στους βουλευτές της κυβέρνησης Ράμα, οι οποίοι όπως ανέφερε, είναι απλοί διεκπεραιωτές του Αλβανού πρωθυπουργού, εδώ και οκτώ χρόνια. Επίσης αναφέρθηκε σε φλέγοντα ζητήματα που αφορούν τις μειονότητες στην χώρα και στα θέματα της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Ακόμη έκανα γνωστό πως η πλατφόρμα του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος δεν έχει καμία αναφορά στις εθνικές ή τις άλλες μειονότητες στην χώρα, πράγμα που στοχεύει στην εξάλειψη των ιδιαιτεροτήτων τους, στην καταπίεση και στην αφομοίωσή τους.

Η κυβέρνηση Ράμα έχει αθετήσει τις δεσμεύσεις της προς τους διεθνείς οργανισμούς σε ότι αφορά το χρονοδιάγραμμα των εφαρμοστικών διατάξεων για τον Περί προστασίας των Εθνικών Μειονοτήτων Νόμο της Αλβανίας, ο οποίος ψηφίστηκε το Νοέμβριο 2017 και η Κυβέρνηση είχε υποσχεθεί το πλαίσιο των εφαρμοστικών Κυβερνητικών Αποφάσεων έως το καλοκαίρι 2018.

Κατά το τέλος της ομιλία τους ο κ. Ντούλες αναφέρθηκε στη απόδοση των περιουσιών στις θρησκευτικές κοινότητες της Αλβανίας και φέροντας ως εμφανές παράδειγμα της Ορθόδοξη Εκκλησία, θα πρέπει να αποδοθούν τίτλοι ιδιοκτησίας, πράγμα που θα πρέπει να επιληφθεί άμεσα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ: