Η ΕΕ ενισχύει την Αλβανία στην ψηφιακή καταγραφή των ακινήτων - Η αντίδραση της Πρέσβης των ΗΠΑ

Η ΕΕ ενισχύει την Αλβανία στην ψηφιακή καταγραφή των ακινήτων - Η αντίδραση της Πρέσβης των ΗΠΑ

Μέσω μιας ανάρτησή της στο Twitter, η Πρέσβης των ΗΠΑ στα Τίρανα αντέδρασε θετικά για την οικονομική βοήθεια της ΕΕ, σχετικά με την ψηφιακή καταγραφή της ακίνητης περιουσίας στην Αλβανία.

Η ΕΕ προσέφερε στην Αλβανία οικονομική ενίσχυση ύψους 5,7 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ το Κτηματολόγιό της προχωρά σε καταγραφή των ακινήτων.

Μέχρι σήμερα αρκετές περιοχές (ακόμη και ολόκληρα χωριά) δεν διαθέτουν ούτε τους απλούς τίτλους ιδιοκτησίας, ενώ στην περιοχή της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας δεν έχουν αποδοθεί τόσο στους κατοίκους, όσο και στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας, τα απαραίτητα έγγραφα.

Η Πρέσβης Kim μέσω της ανάρτησής της υποστηρίζει την πρωτοβουλία της ΕΕ, τονίζοντας ότι η διευθέτηση των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας θα θέσει τις βάσεις για μεγαλύτερη ανάπτυξη, επενδύσεις και ισότητα ευκαιριών.

Για ποια ισότητα γίνεται λόγος, όταν η Χιμάρα έχει καταπατηθεί με κάθε τρόπο και οι πραγματικοί ιδιοκτήτες απομονώνονται συνεχώς από το αλβανικό κράτος;

Η ισότητα και η ισονομία, για να υπάρξει, θα πρέπει να αφορά όλους τους πολίτες μιας χώρας ανεξαιρέτως. Ειδικά στην περίπτωση των ΗΠΑ οι οποίες θα πρέπει να συμβάλλουν θετικά στα δικαιώματα των Ελλήνων της Μειονότητας.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου