«Όμηρο των εθνικισμών» χαρακτήρισε την ΕΕ ο Ράμα κατά την συνάντησή του με την Μέρκελ

«Όμηρο των εθνικισμών» χαρακτήρισε την ΕΕ ο Ράμα κατά την συνάντησή του με την Μέρκελ

Μετά την συνάντησή του με την Γερμανίδα καγκελάριο, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Ράμα δήλωσε ότι κανένας ηγέτης δεν κατάλαβε την περιοχή των Βαλκανίων καλύτερα από την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Επίσης πρόσθεσε ότι η Διαδικασία του Βερολίνου ήταν «ένα διορατικό όραμα, όχι μόνο για να περάσουμε από μια φάση πολλών ετών, αλλά για να δούμε το μέλλον μαζί».

Ακόμη, ο Ράμα ισχυρίστηκε ότι η διαδικασία είχε χτίσει ένα πνεύμα συνεργασίας μεταξύ των χωρών.

«Πέρα από τα συγκεκριμένα αποτελέσματα, πιστεύω ότι το μεγαλύτερο επίτευγμα αυτής της διαδικασίας είναι η δημιουργία πνεύματος συνεργασίας, αλληλεπίδρασης και αίσθησης του κοινού μέλλοντος», είπε.

Απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, ο Ράμα είπε ότι η διαδικασία του Βερολίνου δεν απέτυχε, αλλά έχει σπάσει τα ιστορικά εμπόδια, δημιουργώντας σχέσεις μεταξύ της Αλβανίας και της Σερβίας.

Τέλος είπε ότι τα «Ανοικτά Βαλκάνια» ήταν επίσης προϊόν της Διαδικασίας του Βερολίνου και ότι δημιούργησαν ευκαιρίες για την επίλυση ιστορικών συγκρούσεων.

Όσον αφορά τη διαδικασία ένταξης, ο Ράμα δήλωσε ότι η ΕΕ είναι ήδη όμηρος των εθνικισμών.

Για ακόμη μία φορά ο Ράμα με το προσωπείο του ευρωπαϊστή προσπαθεί να παρουσιάσει τον εαυτό του ως έναν χαρισματικό οραματιστή, όταν η αλλόκοτη συμπεριφορά του στο εσωτερικό της Αλβανίας και οι τρόποι συμπεριφοράς του, δείχνουν το αντίθετο.

Ο εθνικισμός στην Αλβανία βρίσκεται στην κορυφή και η αντιμετώπιση της μειονότητας όχι μόνο δεν είναι η σωστή, αλλά και έχει πια παραμεριστεί από κάθε δημόσια αναφορά. Ακόμη και όταν τα επίσημα έγγραφα των Ευρωπαίων Εταίρων αναφέρουν σεβασμό του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, τα αλβανικά ΜΜΕ και οι κυβερνώντες, ούτε αναφέρουν το παραμικρό.

Τουλάχιστον από μέρους της η Γερμανία, ως χώρα σημαντική της ΕΕ, πρέπει να ασκήσει τις απαιτούμενες πιέσεις για την πλήρη εφαρμογή όλων όσων προστάζει το ΕΚ για την διεύρυνση της ΕΕ στα Δυτικά Βαλκάνια, συμπεριλαμβανομένης και της Αλβανίας.


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου