Η Αλβανίδα ΥΠΕΞ μίλησε για αύξηση των Αφγανών προσφύγων που θα φιλοξενήσει η Αλβανία

Η Αλβανίδα ΥΠΕΞ μίλησε για αύξηση των Αφγανών προσφύγων που θα φιλοξενήσει η Αλβανία

Συνεχίζεται η θερμή υποδοχή των Αφγανών προσφύγων στην Αλβανία, με τα στελέχη της αλβανικής κυβέρνησης να δηλώνουν πως η παραμονή τους στην χώρα θα παραταθεί και από προσωρινή να γίνει μόνιμη, εφόσον εκείνοι το επιθυμούν.

662 Αφγανοί θα μείνουν στην Αλβανία για περισσότερο από 1 χρόνο και η κυβέρνηση είναι επίσης ανοιχτή στη χορήγηση καθεστώτος ασύλου σε Αφγανούς.

«Αν κάποιοι από αυτούς θέλουν να μείνουν στην Αλβανία, μπορούν να κάνουν αίτηση. [..] Θα χαρούμε να τους καλωσορίσουμε», δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών Όλτα Τζάτσκα σε συνέντευξή της στην Φωνής της Αμερικής χθες Τετάρτη.

Επίσης ανέφερε ότι η συμφωνία ήταν η Αλβανία να φιλοξενήσει 4 χιλιάδες Αφγανούς, αλλά με τα προβλήματα εκκένωσης δεν είναι γνωστό ποιος θα είναι ο τελικός τους αριθμός:

«Η δέσμευσή μας ήταν για 4 χιλιάδες αλλά λόγω των δυσκολιών εκκένωσης, αυτό ήταν αδύνατο για αυτές τις τελευταίες ημέρες. Αυτή τη στιγμή έχουμε 662 Αφγανούς στην Αλβανία. «Περιμένουμε περισσότερους τις επόμενες ημέρες».

Για μια ακόμη φορά τα νούμερα για τους Αφγανούς αλλάζουν και οι υπουργοί του Ράμα παραβλέπουν τις δηλώσεις, τόσο τις δικές τους, όσο και του προέδρου τους.

Πρακτικά ο αριθμός των Αφγανών προσφύγων παραμένει ανοιχτός και πότε μικρότερος από αυτόν που δηλώνουν τα κυβερνητικά στελέχη. 

×
Ενημερώσεις

Μετά την εγγραφή σας, θα λαμβάνετε email για κάθε νέα δημοσίευση.

Με τρομερή ασίστ του Τζόλη η Ελλάδα επικράτησε της...
Νέο φορτίο κοκαΐνης στο λιμάνι του Δυρραχίου

Σχετικά άρθρα 

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη
Επισκέπτης
Κυριακή 25/09/22, 02:44

Εικόνα Captcha

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη