Συνάντηση Δένδια - Αουρέσκου στην Ρουμανία

Συνάντηση Δένδια - Αουρέσκου στην Ρουμανία

Ο Υπουργός Εξωτερικών Μπογκντάν Αουρέσκου είχε διμερείς διαβουλεύσεις με τον Νίκο Δένδια, Υπουργό Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας, την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021.

Με την ευκαιρία της επίσκεψής του στη Ρουμανία, ο υπουργός Νίκος Δένδιας συμμετείχε επίσης στην Ετήσια Συνάντηση της Ρουμανικής Διπλωματίας (RADR), ως ειδικός προσκεκλημένος του Υπουργού Εξωτερικών Μπογκντάν Αουρέσκου στην συνεδρίαση για τις τρέχουσες προκλήσεις ασφάλειας.

Ο κύριος στόχος των διαβουλεύσεων των υπουργών Εξωτερικών της Ρουμανίας και της Ελλάδας ήταν να εντοπιστούν νέοι τρόποι ανάπτυξης και εμβάθυνσης των άριστων σχέσεων μεταξύ της Ρουμανίας και της Ελληνικής Δημοκρατίας, βασισμένοι σε παραδοσιακούς ιστορικούς και πολιτιστικούς δεσμούς, αλλά και σε πολλαπλά κοινά συμφέροντα σε περιφερειακό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Κατά τη συνάντηση, οι δύο αξιωματούχοι χαιρέτισαν το αυξανόμενο επίπεδο εμπορίου και συμφώνησαν για την ανάγκη συνέχισης των προσπαθειών για την ενίσχυση της οικονομικής και τομεακής συνεργασίας, καθώς και την αμοιβαία επένδυση.

Όπως επισημαίνει το Ανεξάρτητο Βαλκανικό Πρακτορείο, οι συζητήσεις έδωσαν επίσης μια ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τη συνεργασία σε περιφερειακές μορφές, συμπεριλαμβανομένου του τριμερούς και του τετραμερούς επιπέδου, με έμφαση στα έργα διασύνδεσης ενέργειας και μεταφορών, καθώς και στην κοινή υποστήριξη της ευρωπαϊκής προοπτικής των κρατών των Δυτικών Βαλκανίων.

Η επίσκεψη διευκόλυνε επίσης την ανταλλαγή απόψεων για επίκαιρα θέματα της ευρωπαϊκής ατζέντας, καθώς και τη συζήτηση διεθνών θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος.

×
Ενημερώσεις

Μετά την εγγραφή σας, θα λαμβάνετε email για κάθε νέα δημοσίευση.

Ο Πύρρος Σπυρομήλιος, ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Μαν...
Με τρομερή ασίστ του Τζόλη η Ελλάδα επικράτησε της...

Σχετικά άρθρα 

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη
Επισκέπτης
Τρίτη 27/09/22, 11:19

Εικόνα Captcha

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη