Καθολικός με σύζυγο μουσουλμάνα και με γιο πιθανόν εβραίο δηλώνει ο Ράμα

Καθολικός με σύζυγο μουσουλμάνα και με γιο πιθανόν εβραίο δηλώνει ο Ράμα

Απίστευτη ανοχή θέλησε να «μεταδώσει» στο τηλεοπτικό κοινό του CNN και γενικότερα ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα, θέλοντας να τονίσει πως η απόφαση της Αλβανίας να φιλοξενήσει Αφγανούς πρόσφυγες, δεν σχετίζεται με το θρήσκευμα.

Αν και η ΕΕ με τις ΗΠΑ δήλωσε πως δεν έχουν την πρόθεση να βοηθήσουν αυτόν τον λαό, η χώρα του θα τους προσφέρει καταφύγιο.

Στη συνέχεια της συνέντευξης η δημοσιογράφος του CNN ρώτησε τον Ράμα για τα θρησκεύματα στην Αλβανία, ενώ ακόμη η ίδια έκανε λόγο για την πλειονότητα του αλβανικού πληθυσμού που είναι μουσουλμανικός.

Ο Ράμα στην απάντησή του δήλωσε πως είναι καθολικός, πως η νυν γυναίκα του είναι μουσουλμάνα, ενώ τα δύο μεγαλύτερα παιδιά από τον πρώτο του γάμο είναι ορθόδοξα. Ενώ αναφέρθηκε και στον μικρό του γιο ο οποίος είπε, μπορεί να επιλέξει να είναι Εβραίος.

Η μέθοδος του Ράμα να περιπλέκει τόσο τα θρησκεύματα όσο και τα μέτωπα στις συμμαχίες του τόσο με χώρες της Δύσης όσο και με την Τουρκία, φαίνεται να «πετυχαίνει», όσο για την ανοχή, θα πρέπει καλύτερα να κοιτάξει την ορθή απόδοση της δικαιοσύνης στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας, αλλά και στην απόδοση της περιουσίας της που δήμευσε το πρώην κομμουνιστικό καθεστώς.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου