Υποχρεωτικός γίνεται ο εμβολιασμός κατά του Covid-19 στην Αλβανία - Τι ισχύει για την Ελληνική μειονότητα

Υποχρεωτικός γίνεται ο εμβολιασμός κατά του Covid-19 στην Αλβανία - Τι ισχύει για την Ελληνική μειονότητα

Στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών προχωρά η Αλβανία, ξεκινώντας από τους φοιτητές και του πανεπιστημιακούς της χώρας. Σύμφωνα με αναφορά του Αλβανού πρωθυπουργού Ράμα, ο εμβολιασμός κατά του COVID-19 για μαθητές και εκπαιδευτικούς θα καταστεί υποχρεωτικός.

«Μπορεί να έρθει η στιγμή που ο εμβολιασμός για τους φοιτητές που εισέρχονται στο αμφιθέατρο θα είναι υποχρεωτικός... Το ίδιο πρέπει να γίνει και για τους καθηγητές, δεν θέλω», είπε ο Ράμα.

Το εάν ο εμβολιασμός θα είναι υποχρεωτικός ή όχι θα εξαρτηθεί επίσης από την κατάσταση της πανδημίας που τις τελευταίες εβδομάδες στην Αλβανία επιδεινώθηκε ως αποτέλεσμα της εξάπλωσης της παραλλαγής «Δέλτα».

Σήμερα στην χώρα ανακοινώθηκαν 7070 μολυσμένοι με COVID-19 και, ενώ 91 ασθενείς νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.

Ο Ράμα προειδοποίησε επίσης για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και για «άλλες κατηγορίες» χωρίς να διευκρινίζει, ωστόσο πρόσθεσε ότι αυτό ισχύει για άτομα που αλληλοεπιδρούνε στο περιβάλλον με άλλους ανθρώπους και κατά συνέπεια σύμφωνα με αυτόν φέρουν ευθύνη για τους άλλους.

Πηγές αναφέρουν πως η Αλβανία ακολουθεί τα ξένα πρότυπα στην περίπτωση του υποχρεωτικού εμβολιασμού λαμβάνοντας ως παράδειγμα και την Ελλάδα.

Όπως αναφέραμε και σε χθεσινό μας άρθρο, η περίπτωση της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, ειδικά τώρα που ο πληθυσμός των εποχιακών κατοίκων της έχει αποχωρήσει, ακολουθεί πλήρως τα υγειονομικά πρωτόκολλα της Αλβανίας, με σημαντικό αριθμό των μόνιμων κατοίκων να έχει εμβολιαστεί, είτε στην Ελλάδα, είτε στην Αλβανία.

Επίσης αρκετοί κάτοικοι της Ελληνικής μειονότητας, έσπευσαν να εμβολιαστούν, φοβούμενοι ένα επικείμενο κλείσιμο των ελληνοαλβανικών συνόρων. Όπως αναφέρουν, η πιθανότητα να νοσηλευτούν σε αλβανικά νοσοκομεία, μπορεί να θέσει σε άμεσο κίνδυνο ακόμα και την ζωή τους.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου