Κώδικας τιμής η φιλοξενία των Αφγανών στην Αλβανία κατά τον Ράμα

Κώδικας τιμής η φιλοξενία των Αφγανών στην Αλβανία κατά τον Ράμα

Το καταφύγιο των Αφγανών στην Αλβανία, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Edi Rama, είναι σύμφωνα με έναν κώδικα τιμής που τους υποχρεώνει να είναι φιλόξενοι, αναφέρει το Ανεξάρτητο Βαλκανικό Πρακτορείο.

«Όσον αφορά την Ιταλία, δυστυχώς είμαι μονόπλευρος», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, απαντώντας στο SprayNea. Αισθάνομαι επίσης Ιταλός και επομένως όχι στη θέση κάποιου που μπορεί να κρίνει, επίσης επειδή, ως μανιώδης παρατηρητής, όπως είμαι, της ιταλικής πολιτικής, καταλαβαίνω την πολυπλοκότητα του προβλήματος. Μπορώ να μιλήσω για τη χώρα μου. Για εμάς, η υποδοχή Αφγανών προσφύγων είναι ένα πολύ σημαντικό, φυσικό και ηθικό πράγμα.

Πριν από τριάντα χρόνια ήμασταν Αφγανοί που αναζητούσαν φιλοξενία στην άλλη πλευρά της θάλασσας. Εμείς, που εκείνη την εποχή φαινόμασταν άγνωστοι στον ιταλικό λαό και την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη, όπως δείχνουν σήμερα οι Αφγανοί. Από την άλλη, έχουμε μια παράδοση να τιμούμε. Η Αλβανία είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που φιλοξένησε Εβραίους πριν και μετά το τέλος του Β' 'Παγκοσμίου Πολέμου. Είναι ένας κώδικας τιμής που μας υποχρεώνει να είμαστε φιλόξενοι. Ένας κώδικας, σύμφωνα με τον οποίο το σπίτι κάθε Αλβανού ανήκει στον Θεό και τον καλεσμένο. Πιστεύω ότι πρέπει να συνεχίσουμε να το κάνουμε αυτό και για τα παιδιά μας.

«Θα πρέπει επίσης να καλλιεργήσουν, ως πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο, αυτό το αίσθημα ευθύνης απέναντι σε άλλους που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, όντας παιδιά ενός λαού που, σε διαφορετικές στιγμές της ιστορίας του, βασίστηκε στη φιλοξενία των άλλων» σημείωσε ο Rama. 

Ραγδαία αύξηση της ανεργίας στην Αλβανία - Μονό το...
Η Αλβανία απειλείται από 65 τρομοκρατικές οργανώσε...

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!


 

Σχόλια 1

Επισκέπτης - Spiromilios Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021, 14:06

Exete katandisi http://www.rama.gr
Blepo anakaliptete kenuria pragmata, exete synexia roi idiseon, zeri i Tiranes, se monderna morfi.

Exete katandisi www.rama.gr Blepo anakaliptete kenuria pragmata, exete synexia roi idiseon, zeri i Tiranes, se monderna morfi.
Επισκέπτης
Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021, 17:27

Εικόνα Captcha

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη