Η Αλβανίδα ΥΠΕΞ επιθεώρησε τους χώρους φιλοξενίας των Αφγανών

Η Αλβανίδα ΥΠΕΞ επιθεώρησε τους χώρους φιλοξενίας των Αφγανών

Η Υπουργός Ευρώπης και Εξωτερικών, Olta Xhaçka, ως συντονίστρια της ανθρωπιστικής επιχείρησης για την ενίσχυση των Αφγανών πολιτών, επιθεώρησε το κέντρο υποδοχής και τις δομές φιλοξενίας, που δημιουργήθηκαν ειδικά για να υποδεχτούν έναν ακόμη απροσδιόριστο αριθμό αφίξεων Αφγανών προσφύγων.

Σύμφωνα με το Ανεξάρτητο Βαλκανικό Πρακτορείο, η υπουργός Xhaçka συναντήθηκε με ηγέτες διαφόρων δομών των Ενόπλων Δυνάμεων, της Αστυνομίας του Κράτους και της Συνοριακής Αστυνομίας και παρακολούθησε από κοντά τις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο υποδοχής στο Αεροδρόμιο Ρήνας, όπου οι Αφγανοί πολίτες θα λάβουν πρώτες βοήθειες, ψυχολογική / κοινωνική βοήθεια και βασική προμήθεια τροφίμων ή άλλες πιθανές ανάγκες. Το κέντρο, εξοπλισμένο με ιατρικό εξοπλισμό και σκηνές πρώτων βοηθειών, έχει χωρητικότητα 400 ατόμων και θα χρησιμεύσει ως η πρώτη στάση για τους επιβάτες που φτάνουν στην Αλβανία. Στη συνέχεια, μετά τις αντίστοιχες νομικές λεπτομέρειες, θα συνοδεύονται στις δομές φιλοξενίας στα Τίρανα ή στο Δυρράχιο, ανάλογα με τον αριθμό των ατόμων που θα στεγαστούν προσωρινά στην Αλβανία.

Η υπουργός Xhaçka ενημέρωσε ότι η κατάσταση παρακολουθείται λεπτό προς λεπτό σε συνεργασία με τους συμμάχους και ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα, όποτε φτάνει το πρώτο αεροπλάνο. Η Υπουργός έκανε στάση επίσης στις δομές διαμονής στα Τίρανα, οι οποίες είναι ελεύθεροι χώροι και εξοπλισμένοι με όλες τις συνθήκες διαβίωσης για άτομα ή οικογένειες. Οι Αφγανοί πολίτες θα μείνουν για μερικές εβδομάδες σε αυτά τα κέντρα, για να μετακομίσουν στη συνέχεια σε πολλές ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις στην ακτή περιμένοντας την ολοκλήρωση των διαδικασιών για τη μεταφορά τους στον τελικό προορισμό.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου