Άγνωστος παραμένει ο αριθμός των Αφγανών που θα μεταφερθούν στην Αλβανία

Άγνωστος παραμένει ο αριθμός των Αφγανών που θα μεταφερθούν στην Αλβανία

Χθες Πέμπτη 19 Αυγούστου, ο Υπουργούς Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, πραγματοποίησε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα, μετά την απόφαση του ίδιου και της χώρας του να στεγάσει Αφγανούς πολίτες, των οποίων η ζωή κινδυνεύει από τους Ταλιμπάν που ανέλαβαν την εξουσία στο Αφγανιστάν.

Το State Department αναφέρει ότι ο Μπλίνκεν και ο πρωθυπουργός Ράμα είχαν διαβουλεύσεις σχετικά με την προσφορά του ΝΑΤΟ στην Αλβανία να δεχτεί προσωρινά Αφγανούς που έχουν ανάγκη.

«Ο γραμματέας Μπλίνκεν ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό Ράμα που συνέχισε την περήφανη παράδοση της Αλβανίας για τη στέγαση ανθρώπων που έχουν ανάγκη. Ο Γραμματέας και ο Πρωθυπουργός επιβεβαίωσαν τη στενή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών μας», γράφει το State Department

Ακόμη, υπήρξε επίσης αντίδραση του Μπλίνκεν στο κοινωνικό δίκτυο Twitter, όπου ευχαρίστησε τον Έντι Ράμα για την προσφορά της Αλβανίας να παράσχει ασφαλές καταφύγιο στους Αφγανούς που έχουν ανάγκη.

«Ευχαριστώ τον Έντι Ράμα για την προσφορά της Αλβανίας να παράσχει ασφαλές καταφύγιο στους Αφγανούς που έχουν ανάγκη. Είμαστε πολύ ευγνώμονες για την ισχυρή συνεργασία μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του νατοϊκού μας συμμάχου».

Η Αλβανία ετοιμάζει για τους πρόσφυγες καταλύματα στα Τίρανα, το Δυρράχιο και το Μπεράτι, ενώ ακόμη δεν έχει ενημερωθεί για τον ακριβή αριθμό των Αφγανών υπηκόων που αναμένεται να μεταφερθούν στην Αλβανία.

Ωστόσο οι αναφορές των ΗΠΑ για «παράδοση φιλοξενίας» και άλλα τέτοια σχόλια, σίγουρα δεν μπορούν να αποπροσανατολίσουν τους σκεπτόμενους πολίτες της Αλβανίας, οι οποίοι εδώ και χρόνια έχουν καταλάβει πως η χώρα τους αποτελεί την αποθήκη (με ή χωρίς εισαγωγικά) των ΗΠΑ, αλλά και άλλων ευρωπαϊκών χωρών, που υπόσχονται γη και ύδωρ στους Αλβανούς, ενώ τελικά απλά κοιτάζουν τα δικά τους συμφέροντα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου