Στην Αυστρία η Ελληνίδα ΠτΔ για να κηρύξει το Ευρωπαϊκό Forum Alpbach

Στην Αυστρία η Ελληνίδα ΠτΔ για να κηρύξει το Ευρωπαϊκό Forum Alpbach

Την έναρξη των εργασιών του Ευρωπαϊκού Forum του Alpbach - ένα Forum αφιερωμένο στο μέλλον της Ευρώπης, την κλιματική κρίση και την «πράσινη» ευκαιρία - θα κηρύξει στις 24 Αυγούστου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, από κοινού με τον Πρόεδρο της Αυστρίας Alexander Van der Bellen, ύστερα από πρόσκληση του τελευταίου.

Το Forum του Alpbach, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Προεδρίας, πραγματοποιείται κάθε καλοκαίρι στην ομώνυμη αυστριακή κωμόπολη, φέτος δε φέρει τον τίτλο «Μετά την καταιγίδα, ένα όνειρο για την Ευρώπη». Θα δώσει, έτσι, έμφαση στο μέλλον της Ευρώπης και τη χρηματοδότησή του, καθώς και στην κλιματική κρίση και την «πράσινη» ευκαιρία. Κοινός άξονας των συζητήσεων θα είναι οι αλλαγές που πρέπει να συντελεστούν για την αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων, με βάση τα διδάγματα της κρίσης της πανδημίας, προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.

Εκτός από την προγραμματισμένη παρέμβαση των δύο Προέδρων στο Forum, η κ. Σακελλαροπούλου και ο κ. Van der Bellen θα έχουν και κατ' ιδίαν συνάντηση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου