Η ΕΕ τάσσεται υπέρ της συμφωνίας «Ανοιχτά Βαλκάνια»

Η ΕΕ τάσσεται υπέρ της συμφωνίας «Ανοιχτά Βαλκάνια»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση χαιρετίζει τη δέσμευση των ηγετών στην περιφερειακή συνεργασία. Αυτό είπε η εκπρόσωπος Τύπου της Ένωσης Γειτονίας και Διεύρυνσης, Ana Pisonero, για την εφημερίδα Express σχετικά με την ιδέα του "Open Balkan".

Σύμφωνα με την Express, η Pisonero υπενθύμισε επίσης τη δέσμευση των ηγετών των Δυτικών Βαλκανίων να δημιουργήσουν μια Κοινή Περιφερειακή Αγορά

«Χαιρετίζουμε τις δεσμεύσεις των ηγετών για περιφερειακή συνεργασία, ουσιαστικό στοιχείο της ευρωπαϊκής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων και αναπόσπαστο μέρος της Διαδικασίας Σταθεροποίησης και Σύνδεσης. Κατανοούμε την επιθυμία να κινηθούν προς τα εμπρός. Ταυτόχρονα, μια διαδικασία που εκτείνεται σε ολόκληρη την περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων είναι απαραίτητη.

«Σε αυτό το πλαίσιο, είναι σημαντικό για την περιοχή να σημειώσει πρόοδο στη δημιουργία μιας Κοινής Περιφερειακής Αγοράς, μια πολιτική δέσμευση που ανέλαβαν οι έξι περιφερειακοί ηγέτες στη Σύνοδο Κορυφής της Σόφιας το περασμένο φθινόπωρο», δήλωσε η εκπρόσωπος της ΕΕ Ana Pisonero σε γραπτή απάντηση.

Η Pisonero είπε επίσης ότι η ΕΕ δημιουργεί επενδυτικές ευκαιρίες στην περιοχή μέσω του Οικονομικού και Επενδυτικού Σχεδίου και ότι εναπόκειται πλέον στην περιοχή να χρησιμοποιήσει αυτές τις ευκαιρίες σωστά.

«Φέρνουμε σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες στην περιοχή μέσω του Οικονομικού και Επενδυτικού Σχεδίου. Εναπόκειται πλέον στην περιοχή να τις αξιοποιήσει σωστά στο πλήρες οικονομικό της δυναμικό και να δημιουργήσει μια κοινή περιφερειακή αγορά βασισμένη στους κανόνες της ΕΕ."

Η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση της Γερμανίας δήλωσε επίσης ότι οι πρωτοβουλίες περιφερειακής συνεργασίας έχουν οφέλη. Οι ΗΠΑ έχουν επίσης πει ότι το Κοσσυφοπέδιο πρέπει να είναι πιο ανοιχτόμυαλο προς τις περιφερειακές πρωτοβουλίες.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου