Έλληνες της Oμογένειας θα ενισχύσουν την αναδάσωση στην Ελλάδα

Έλληνες της Oμογένειας θα ενισχύσουν την αναδάσωση στην Ελλάδα

Όπως μεταδίδει ο Εθνικός Κήρυκας, μια διαφορετική πρωτοβουλία, στον απόηχο των καταστροφικών πυρκαγιών της Αττικής, της Ηλείας και της Εύβοιας αναλαμβάνει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός «9 Hugs» (Help Us Give & Share), σε συνεργασία με το ομογενειακής ιδιοκτησίας μπαρ - εστιατόριο «Ovelia».

Ειδικότερα, για μια μακροχρόνια εκστρατεία συγκέντρωσης δωρεών προκειμένου να ενισχυθεί η διαδικασία τις αναδάσωσης στις πληγείσες περιοχές, προκειμένου να διευκολυνθεί η επαναφορά των δασικών εκτάσεων στην μορφή που είχαν, πριν καταστραφούν από την πυρκαγιά.

Σύμφωνα με τον συνιδιοκτήτη του «Ovelia», Χρήστο Γιαννακά (Chris Giannakas), η αρχή θα γίνει με μια εκδήλωση ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο, όπου οι θαμώνες θα μπορούν να κάνουν την δική τους δωρεά για την αναδάσωση, ενώ και το εστιατόριο θα συνεισφέρει με τα έσοδα, προκειμένου να ξεκινήσει η προσπάθεια.

«Κάποιες από τις κυρίες των '9 Hugs' είναι στην Ελλάδα, όπου έκαναν μια ενδελεχή έρευνα για το πώς μπορούμε να βοηθήσουμε. Σκεφτήκαμε ότι ήδη γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια από πολλούς μη κερδοσκοπικούς και ιδιωτικούς οργανισμούς για την βοήθεια των πυροπλήκτων, συνεπώς θεωρήσαμε πως, από την πλευρά μας, θα πρέπει να ασχοληθούμε με το θέμα της αναδάσωσης. Ηδη διερευνούμε με ποιους οργανισμούς θα συνεργαστούμε σε αυτήν την προσπάθεια και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για αυτό», ανέφερε ο κ. Γιαννακάς.

Ο τίτλος της εκδήλωσης είναι «Αναδασώνω» και θα ενσωματωθεί, ουσιαστικά, στην καθιερωμένη εκδήλωση του «Ovelia» για τον Δεκαπενταύγουστο, με τον DJ «Elia Drop» να παίζει εθελοντικά για να βάλει το δικό του λιθαράκι.

«Κάθε δέντρο που φυτεύεται κοστίζει 25 δολάρια. Οι δωρεές διαιρούνται ανά 25. Για παράδειγμα, εάν κάποιος βάλει 25 δολάρια, θα έχει ένα δέντρο δικό του. Αν προσφέρει 100 δολάρια, θα έχει τέσσερα. Μέσα στις προβλέψεις της διαδικασίας είναι πως κάθε δέντρο θα έχει χαραγμένο, με κάποιον τρόπο, το όνομα του δωρητή του», συμπλήρωσε ο Χρήστος Γιαννακάς.

Ο Οργανισμός «9 Hugs» ιδρύθηκε από τις Ελληνοαμερικανίδες Άννα Μαρία Καλονάρη (Anna Maria Kalonaris) και Μαρία Μενδώρου (Maria Mendorou), ενώ στην ομάδα εντάχθηκαν ακόμη η Μίνα Περικλέους (Mina Perikleous), Χριστίνα Κούφαλη - Καρανίκα (Christine Koufalis - Karanikas), Ελένη Πετροπούλου (Eleni Petropoulos) και Λου Αργύρη (Lou Argyris). Στα 8 και πλέον χρόνια της λειτουργίας τους έχουν αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες, ενώ κατά την διάρκεια της πανδημίας διένειμαν πάνω από 2000 γεύματα την εβδομάδα σε ευπαθείς ομάδες.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου