Ο Πατριάρχης Ρουμανίας στέκεται στο πλευρό των Ελλήνων

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας στέκεται στο πλευρό των Ελλήνων

Επιστολή συμπαράστασης για τις φωτιές που καταστρέφουν την πατρίδα μας απέστειλε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο εκφράζοντάς του την αλληλεγγύη της Εκκλησίας της Ρουμανίας προς τον ελληνικό λαό.

Ο Πατριάρχης μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Μακαριώτατε,

Εδώ και αρκετές ημέρες παρακολουθούμε με μεγάλη ανησυχία τα βαθιά πνευματικά βάσανα και τις πολλές υλικές ζημιές που προκλήθηκαν από τις πυρκαγιές στη βόρεια Αττική, στο νησί της Εύβοιας και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς για τον ελληνικό λαό, εκ μέρους των ιεραρχών, κληρικών και πιστών της Ρουμανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, εκφράζουμε τη συμπόνια μας για τα δεινά όλων των άμεσα θιγόμενων, καθώς και την αλληλεγγύη μας προς όλους τους πληγωμένους από τις πυρκαγιές. Προσευχόμαστε στον Θεό να προστατεύει όλους εκείνους που δίνουν μάχη για την κατάσβεση των πυρκαγιών και όσους έχουν χάσει τη ζωή τους για να δώσουν ανάπαυση στις ψυχές τους στην ειρήνη και την αγάπη του Εσταυρωμένου και Αναστημένου Χριστού.

Πεπεισμένοι ότι σε αυτήν την πολύ δύσκολη στιγμή στη ζωή του ελληνικού λαού, η πίστη στον Θεό, που εκφράζεται με προσευχή προς Αυτόν και η αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπων είναι πολύ χρήσιμη, σας αγκαλιάζουμε αδελφικά εν Χριστώ.

Δανιήλ

Πατριάρχης της Ρουμανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας»

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου