Οδηγίες για την ανανέωση της αλβανικής ταυτότητας (karta identiteti)

Οδηγίες για την ανανέωση της αλβανικής ταυτότητας (karta identiteti)

Με την ευκαιρία της επίσκεψης στα χωριά τους για τις καλοκαιρινές διακοπές, οι Βορειοηπειρώτες θα πρέπει να αφιερώσουν χρόνο για την ανανέωση των ληγμένων αλβανικών ταυτοτήτων. Η πλειοψηφία των ταυτοτήτων εκδόθηκε το 2009 και έληξαν το 2019, εξαιτίας όμως της πανδημίας αρκετοί είναι αυτοί που κατά το 2020 δεν κατάφεραν να επισκεφθούν τα χωριά τους.

Η ταυτότητα είναι απαραίτητη για την συνδιαλλαγή με τις κρατικές υπηρεσίες της Αλβανίας αλλά και για την συμμετοχή στις εκλογές και στην απογραφή πληθυσμού.

Οι παρακάτω οδηγίες αποσκοπούν στην διευκόλυνση όσων σκοπεύουν να κάνουν την διαδικασία.

Αρχικά απαιτείται ραντεβού με τις κατά τόπους υπηρεσίες (δημαρχείο) μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας rezervo.aleat.al. Κατά την συμπλήρωση των απαραίτητων στοιχείων απαιτείται αλβανικός αριθμός κινητού τηλεφώνου στον οποίο θα αποσταλεί το μήνυμα επιβεβαίωσης.

Στην συνέχεια, ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να αγοράσει παράβολο το οποίο θα προσκομίσει μαζί με την ληγμένη ταυτότητα του. Το παράβολο κοστίζει 15.000 λεκ και πωλείται στο ταχυδρομείο.

Η διαδικασία κατάθεσης αιτήματος ανανέωσης δεν υπερβαίνει τα δέκα λεπτά. Η παραλαβή της νέας ταυτότητας συνήθως απαιτεί να παρέλθουν 15 ημέρες και μπορεί να την παραλάβει αποκλειστικά ο αιτών.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου