Κατασχέθηκαν 22 τόνοι χασίς στο Αργυρόκαστρο και στην Αυλώνα

Κατασχέθηκαν 22 τόνοι χασίς στο Αργυρόκαστρο και στην Αυλώνα

Σε 22 τόνους ανέρχεται η ποσότητα κάνναβης (χασίς), που κατάσχεσαν κατά το 2012 η αλβανική αστυνομία των περιφερειών Αργυροκάστρου και Αυλώνας, που έχουν κοινά σύνορα με την Ελλάδα. Πρόκειται για την μεγαλύτερη ποσότητα που κατάφερε να κατασχέσει ποτέ η αλβανική αστυνομία. Στην κοινή γνώμη ωστόσο, η ποσότητα αυτή θεωρείται ότι ανήκει σε τμήματα εκτός από τις οργανωμένες δομές διακίνησης ναρκωτικών από την Αλβανία στο εξωτερικό. Το γεγονός σημαίνει ότι η ποσότητα στα οργανωμένα κυκλώματα είναι μερικές φορές περισσότερη.

Την πρώτη θέση στις χώρες προορισμού του χασίς κατέχει η Ελλάδα. Στη διεύθυνση Αστυνομίας της περιφέρειας Αυλώνας, συνδέουν την αύξηση διακίνησης ναρκωτικών προς Ελλάδα, με την οικονομική κρίση. «Λόγω της κρίσης διαπιστώνεται χαλάρωση της επαγρύπνησης από την ελληνική αστυνομία», αναφέρουν υψηλόβαθμα στελέχη της αλβανικής αστυνομίας. Η διακίνηση, επισημάνουν οι ίδιες πηγές, γίνεται με ταχύπλοα σκάφη, προερχόμενα στο 90% των περιπτώσεων από τις ελληνικές ακτές (Ηγουμενίτσα, Κέρκυρα, Πάτρα) και μόλις 10% από τις ιταλικές.


Η χασισοπαραγωγή έχει προέλευση από δύο βασικά κέντρα: Το σημαντικότερο είναι το χωριό Λαζαράτι Αργυροκάστρου και το άλλο η περιοχή της Αυλώνας που λέγεται «Λιούμι ι Βλόρες» Μετά τη συσκευασία μεταφέρεται με μουλάρια και άλογα από τα βουνά σε κρυψώνες κοντά σε συγκεκριμένα σημεία κοντά στις ακτές, όπως είναι η Τσούκα, ο Άγιος Βασίλης, Λύκοβο, Χιμάρα, Δρυμάδες. Τον ίδιο προορισμό έχει και η χασισοπαραγωγή από τα χωριά της Αυλώνας.


ΑΜΠΕ

Κλήθηκε από την Αλβανία ο Κάτσε ενώ τον θέλει και ...
Εκδήλωση για τα 22 χρόνια της Ομόνοιας
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη