Στα 78 έφτασαν τα εντάλματα σύλληψης για τον Τούρκο ιδρυτή της εταιρείας κρυπτονομίσματος Thodex

Στα 78 έφτασαν τα εντάλματα σύλληψης για τον Τούρκο ιδρυτή της εταιρείας κρυπτονομίσματος Thodex

Συνεχίζονται οι έρευνες για την ανεύρεση του Τούρκου Faruk Fatih Ozer ο οποίος ήταν πρόεδρος και ιδρυτής του κρυπτονομίσματος Thodex, το οποίο τέθηκε εκτός σύνδεσης τον Μάιο, προκαλώντας πανικό στους κατόχους των λογαριασμών.

Κάποιοι φαίνεται να τον είδαν να φεύγει από το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης τον Απρίλιο, καθώς πήγαινε για την Αλβανία, ενώ λίγο αργότερα ο Ozer εθεάθη σε ξενοδοχείο στην Αλβανία, αλλά έκτοτε δεν έχει εμφανιστεί ξανά.

Η απάτη Thodex πιστεύεται ότι είναι η μεγαλύτερη απάτη στην τουρκική ιστορία με περίπου 400.000 άτομα να πέφτουν θύματα της.

Επίσης εικάζεται ότι τον εγκατέλειψε η κοπέλα του πριν κλείσει και φύγει στο εξωτερικό, ενώ η ίδια ισχυρίστηκε ότι ο Όζερ ήταν ζηλιάρης και κτητικός.

Επιπλέον κάποιοι εικάζουν ότι μπορεί να πέθανε, καθώς τον είδαν τελευταία φορά στην Αλβανία και κανένα ίχνος του δεν έχει απομείνει.

Η ειδοποίηση της Ιντερπόλ και η δίωξη εναντίον του Όζερ διευκρινίζεται πως αφορά κατηγορίες για απάτη και εγκληματική επιχείρηση. Σε σχέση με την υπόθεση έχουν εκδοθεί άλλα 78 εντάλματα σύλληψης, μεταξύ των οποίων ο αδελφός και η αδελφή του Όζερ, οι οποίοι τελούν και οι δύο υπό κράτηση.

Σύμφωνα με δήλωση που δημοσίευσε ο Όζερ μετά την πρώτη του εξαφάνιση, είπε ότι θα επιστρέψει στην Τουρκία μέσα σε λίγες ημέρες, αλλά 107 ημέρες αργότερα, αυτό δεν συνέβη ποτέ.

Η Αλβανία φαίνεται να αποτελεί για τον Τούρκο καταζητούμενο μια αρκετά καλή λύση ώστε να παραμείνει στην αφάνεια, μιας την χώρα διευθύνει η διαφθορά και η ασύστολη παρανομία. Με τα χρήματα που διαθέτει είναι σε θέση να μείνει ανέπαφος για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου