Τρία ελικόπτερα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έστειλε η ΕΕ στην Αλβανία

Τρία ελικόπτερα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έστειλε η ΕΕ στην Αλβανία

Στην αποστολή τριών ελικοπτέρων για την κατάσβεση των πυρκαγιών στην Αλβανία, προχώρησε ο Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ, με σκοπό να ενισχύσει τις πυροσβεστικές και στρατιωτικές δυνάμεις της χώρας στον αγώνα τους για την κατάσβεση των πυρκαγιών που εδώ και δέκα ημέρες πλήττουν την αλβανική επικράτεια.

Την αποστολή της ΕΕ στην Αλβανία, με τα πληρώματα Τσεχίας και Ολλανδίας, υποδέχτηκε ο αντιπρόσωπός της Alexis Hupion, ενώ τα ελικόπτερα θα ξεκινήσουν από σήμερα το έργο της πυρόσβεσης. στην Αλβανία.

Χαρακτηριστικά, η Ολλανδία έστειλε δύο ελικόπτερα Chinook τα οποία έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν πτήσεις σε σκληρά εδάφη και να απελευθερώσουν έως και 10 χιλιάδες λίτρα νερού.

Σε σχετική του ανάρτηση στο Twitter, ο Τσέχος ΥΠΕΞ Jakub Kulhanek προχώρησε σε ανακοίνωση της αποστολής της Τσεχικής Δημοκρατίας που αφορά ένα «ελικόπτερο πολλαπλών χρήσεων» που ήταν ιδιοκτησία της τσεχικής αστυνομίας.

Μέχρι στιγμής στην Αλβανία έχουν εκδηλωθεί πάνω από 163 μέτωπα πυρκαγιάς με 10 από αυτά να είναι ακόμη ενεργά, ενώ το πιο δύσκολο αφορά την ευρύτερη περιοχή της Αυλώνας στο Καραμπουρούν, με το Εθνικό Πάρκο του Λογαρά να βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου