Η Ρουμανία προσφέρει 150.000 δόσεις εμβολίου κατά του COVID-19 στην Αλβανία

Η Ρουμανία προσφέρει 150.000 δόσεις εμβολίου κατά του COVID-19 στην Αλβανία

Η κυβέρνηση της Ρουμανίας ενέκρινε την απόφαση δωρεάς 150.000 δόσεων εμβολίου κατά του COVID – 19 στην Αλβανία.

Η είδηση ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Αλβανίας, Ταουλάντ Μπάλα (Taulant Balla), ο οποίος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Πρόεδρο της Ρουμανίας Klaus Iohannis και στον πρωθυπουργό Florin Cițu για τη βοήθειά τους στον αγώνα κατά της πανδημίας.

Ο Μπάλα ευχαρίστησε επίσης τον Πρέσβη της Ρουμανίας στα Τίρανα, Octavia Serban, με τον οποίο τονίζει ότι υπάρχει καθημερινή συνεργασία προς όφελος των άριστων σχέσεων μεταξύ των δύο λαών Αλβανίας και Ρουμανίας.

Εκ πρώτης όψεως η συγκεκριμένη κίνηση φαίνεται να δείχνει την αλληλεγγύη στην δύσκολη περίοδο που διανύει όλη ανθρωπότητα. Ωστόσο οι βλέψεις της Ρουμανίας προς τους Βλαχόφωνους της Αλβανίας, είναι γνωστές.

Ήδη από την εποχή του Χότζα, οι Βλάχοι είχαν αποκοπεί από τον υπόλοιπο βορειοηπειρωτικό ελληνισμό, ενώ αρκετά χρόνια πριν από το κομμουνιστικό καθεστώς στην Αλβανία, παρατηρούνται μεμονωμένα περιστατικά από ρουμανίζοντες Βλάχους να δρουν σκόπιμα για την αφομοίωσή τους, χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα. 

Σήμερα στην Αλβανία κάποιοι άνθρωποι χωρίς να έχουν γνώση επί του θέματος, συνεχίζουν να έχουν την λανθασμένοι αντίληψη πως οι Βλάχοι της Βορείου Ηπείρου σχετίζονται με την Ρουμανία, πράγμα που οφείλεται σε ανακρίβειες και διαδόσεις κάποιων προπαγανδιστικών κύκλων.

×
Ενημερώσεις

Μετά την εγγραφή σας, θα λαμβάνετε email για κάθε νέα δημοσίευση.

Απούσα η Αλβανία από τις χώρες που απέστειλαν μήνυ...
Οι ηγέτες των Βαλκανίων στο μέτωπο της φωτιάς και ...

Σχετικά άρθρα 

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη
Επισκέπτης
Πέμπτη 29/09/22, 09:05

Εικόνα Captcha

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη