Έναρξη των μελετών της Περιμετρικής οδού Ηγουμενίτσας - Διευκόλυνση της ΕΕΜ

Έναρξη των μελετών της Περιμετρικής οδού Ηγουμενίτσας - Διευκόλυνση της ΕΕΜ

Με ανάρτηση του στο Facebook ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας Ιωάννης Λώλος ανακοίνωσε την έναρξη των μελετών της Περιμετρικής οδού Ηγουμενίτσας.

Είναι ο πρώτος κάθετος άξονας της Εγνατίας Οδού που συνεχίζει και μετά τα ελληνοαλβανικά σύνορα. Το έργο αυτό θα ωφελήσει τους κατοίκους από τις δύο πλευρές των συνόρων, θα αποφορτίσει την ασφυξία της Κακαβιάς, αναβαθμίζοντας παράλληλα τη συνοριακή διάβαση του Μαυρομάτι. Είναι ένα έργο που θα διευκολύνει κατά κύριο λόγο τα μέλη της Εθνική Ελληνική Μειονότητα στην Αλβανία και συγκεκριμένα τις περιοχές Αγίων Σαράντα, Δελβίνου και Χιμάρας.

Ο κ. Λώλος γράφει στην ανάρτηση του:

«Ολοκληρώθηκε η προμελέτη της περιμετρικής οδού Ηγουμενίτσας, η οποία αποτελεί αυτοτελές τμήμα του κάθετου άξονα Ηγουμενίτσα – Μαυρομάτι.

Πρόκειται για την πρώτη ολοκληρωμένη προσπάθεια, η οποία σύντομα θα επιφέρει καρπούς, καθώς το επόμενο στάδιο το οποίο βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, είναι η εκπόνηση της οριστικής μελέτης και η εξασφάλιση των απαιτούμενων Αδειοδοτήσεων προκειμένου το έργο να ενταχθεί και εν συνεχεία να υλοποιηθεί.

Κύριος του έργου είναι η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε., ενώ χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα INTERREG Ελλάδα – Αλβανία.»

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου