«Η ΕΕ παραμένει η μόνη μας λύση», διαμηνύει ο Ζαεφ

«Η ΕΕ παραμένει η μόνη μας λύση», διαμηνύει ο Ζαεφ

Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός τηςΖόραν Ζάεφ τόνισε ότι η χώρα του δεν θα στραφεί σε άλλες εναλλακτικές λύσεις ακόμη και μετά την αποτυχία της έναρξης των συνομιλιών με την ΕΕ.

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Conflict Zone» του DW, ο Ζάεφ είπε πως δεν υπάρχει εναλλακτική λύση για την χώρα του παρά μόνο η ένταξη στην ΕΕ.

«Και το σύμφωνο για τον εξευρωπαϊσμό της χώρας μας είναι το πιο πολύτιμο, το πιο σημαντικό για όλους τους πολίτες μας», τόνισε.

«Κάθε χώρα αξίζει να κριθεί από τα αποτελέσματά της. Εύχομαι επιτυχία και τύχη στον δυτικό μας γείτονα, την Αλβανία, να συνεχίσει στο δρόμο της στη ΕΕ, εάν συνεχιστεί αυτός ο αποκλεισμός από τη Βουλγαρία», πρόσθεσε.

Επίσης ο Ζάεφ μίλησε επίσης για τις επερχόμενες εκλογές, τη διαφθορά στα Σκόπια και τον κίνδυνο για την περιοχή εάν συνεχιστούν οι καθυστερήσεις στην ένταξη στην ΕΕ.

Όσο για την αναφορά του σχετικά με την Αλβανία, δεν είμαστε σε θέση να ξέρουμε ένα υπονοεί πως θα διαχωριστεί ο δρόμος της στην ΕΕ από τα Σκόπια, μιας και μέχρι στιγμής η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκανε λόγο για ταυτόχρονη πορεία των δύο χωρών.

Η παρεμπόδιση των Σκοπίων από την Βουλγαρία δε φαίνεται να αλλάζει, ενώ η περίπτωση της Αλβανίας, παραδόξως θυμίζει το καλό «παιδί» που πληροί όλα τα κριτήρια ώστε να προχωρήσει. Πράγμα εντελώς διαφορετικό από την πραγματικότητα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου