Το λόμπι HALC της ομογένειας κατακεραυνώνει την A. Διαμαντοπούλου για το Κυπριακό

Το λόμπι HALC της ομογένειας κατακεραυνώνει την A. Διαμαντοπούλου για το Κυπριακό

Θύελλα αντιδράσεων στην ομογένεια για απαράδεκτη ανάρτηση της Άννας Διαμαντοπούλου

Κουνά το δάκτυλο στους Κυπρίους και λέγει: «Kαλά να πάθετε»!

ΤΗΝ ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ κάποιοι την εξετίμησαν για την διέλευσή της από το Υπουργείο Παιδείας. Κάποιοι άλλοι θεώρησαν ότι θα μπορούσε να αναλάβει καθήκοντα στον ΟΟΣΑ. Αυτές ήσαν μάλλον τεχνοκρατικές προσεγγίσεις που έχαναν την ουσία. Ένας πολιτικός πρέπει πρώτα να διακατέχεται από εθνικό φρόνημα και να είναι ρεαλιστής. Με την τελευταία ανάρτησή της σχετικά με το Σχέδιο Αννάν, η Άννα Διαμαντοπούλου έδειξε πολύ μειωμένη αντίληψη όσον αφορά τόσο το Κυπριακό πρόβλημα εν γένει όσο και την ρεαλιστική αντιμετώπισή του. Ενώ ο Ερντογάν κάνει φιέστες στην Αμμόχωστο, έρχεται να κουνήσει το δάκτυλο στους Κυπρίους αδελφούς μας και να ισχυρισθεί ότι αν είχαν δεχθεί το Σχέδιο Αννάν δεν θα συνέβαιναν αυτά που ο Τούρκος Πρόεδρος σήμερα πράττει.

Αφήνουμε κατά μέρος την εικοτολογία του τι μπορεί να είχαμε χάσει αν είχαμε αποδεχθεί το σχέδιο Αννάν. Παραβλέπουμε την δημοκρατική αρχή που επιβάλλει να σεβόμεθα το μεγαλειώδες «Όχι» του κυπριακού ελληνισμού. Μένουμε στο γεγονός ότι με απόψεις σαν αυτές που διατυπώνει η κ. Διαμαντοπούλου, ούτε το Κυπριακό επιλύεται ούτε η Ελλάς προοδεύει.

«Πατριωτισμός σημαίνει να πολεμάς για το συμφέρον του λαού βλέποντας το μέλλον» λέγει η κ. Διαμαντοπούλου. Ποιο είναι το μέλλον όμως που μπορεί να διαμορφωθεί πάνω στην ενδοτικότητα και την εφεκτική προσέγγιση που είχαν οι θιασώτες του Σχεδίου Αννάν; Ποιο είναι το μέλλον που έβλεπαν αυτοί που κατεδίκασαν την μισή Κύπρο να παραμένει υπό κατοχήν 47 χρόνια τώρα, ενώ δολιχοδρομούν σε ανούσιες διαβουλεύσεις και ατυχήσαντα σχέδια του ΟΗΕ;

Ευτυχώς που η καρδιά της Ελλάδος κτυπά σε ολόκληρο τον κόσμο. Όπου ευρίσκονται οι απόδημοι αδελφοί μας οι οποίοι φέρουν την ελληνική Σημαία μέσα στην καρδιά τους. Ένας από αυτούς, ο Έντυ Ζεμενίδης του πανίσχυρου ελληνοαμερικανικού λόμπυ HALC, που συνεργάζεται στενά με την Αμερικανοεβραική Επιτροπή και προωθεί τα κοινά συμφέροντα της συμμαχίας της Ανατ. Μεσογείου, έδωσε την καλύτερη απάντηση.

Μα απλά λόγια επισημαίνει ότι αν «η υποστήριξή της στο Σχέδιο Αννάν ήταν λανθασμένη το 2004, η επίμονη επιμονή της ότι είχε δίκιο, είναι διπλάσιο λάθος σήμερα». Και συνεχίζει: «Αντί να συμβάλει στην παρούσα συζήτηση για την Κύπρο, ρίχνει ένα αβάσιμο αντίθετο γεγονός για να δικαιολογήσει την πολιτική της το 2004. Ντροπή.».

Περαιτέρω όμως αποδομεί τον συλλογισμό της κ. Διαμαντοπούλου:

«Ίσως η κυρία Διαμαντοπούλου να μας διαφωτίσει: τι ακριβώς από τη συμπεριφορά της Τουρκίας στις διμερείς ή διεθνείς σχέσεις την οδήγησε να δηλώσει με αυτοπεποίθηση ότι τα καλύτερα σενάρια για τα οποία προφανώς ήταν τόσο πεπεισμένη το 2004, θα είχαν πραγματοποιηθεί;».

Και εν συνεχεία εξαπολύει ένα μπαράζ ερωτημάτων, ως προς το τι ήταν αυτό που την κάνει να πιστεύει ότι υπάρχει έδαφος συμφωνίας με την Τουρκία επί τη βάσσει ενός Σχεδίου Αννάν. Ερωτά συγκεκριμένως:

«Ήταν:

»Η προσέγγιση της Τουρκίας στα πρωτόκολλα της Αρμενίας;

»Οι κινήσεις του Ερντογάν για την εξομάλυνση των σχέσεων με το Ισραήλ μετά τη συγγνώμη του Νετανιάχου για τον στολίσκο;

»Η "ηγεσία" της Τουρκίας στη Συρία;

»Οι μη τηρημένες υποσχέσεις για τη Σχολή της Χάλκης;

»Η προσέγγιση της Τουρκίας στο Αιγαίο;

»Η συνεχιζόμενη άρνηση της Τουρκίας για τη γενοκτονία;

»Η έλλειψη δέσμευσης της Τουρκίας στο διεθνές δίκαιο (όπως αποδεικνύεται από την απόρριψη της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας και ως μία [χώρα] από τους μεγαλύτερες χαμένες ενώπιον του Ευρωπαικού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων);

»Η σταθερή δέσμευση της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ (ίσως της διέφυγε η διαμάχη για τους S-400);

»Η συμμετοχή της Τουρκίας στους πολέμους στο Αρτσάχ (Ναγκόρνο Καραμπάχ) και τη Λιβύη;

»Η δέσμευση της Τουρκίας στο κράτος δικαίου στο εσωτερικό της;

»Η αντιμετώπιση της Τουρκίας προς τους Κούρδους;».

Και καταλήγει: «Ο κακός σε αυτό το δράμα (κυπριακό) ήταν πάντα και συνεχίζει να είναι η Τουρκία, όχι εκείνοι που ψήφισαν δημοκρατικά το Σχέδιο Αννάν. Η επιμονή σε αβάσιμες πολιτικές φαντασιώσεις αποθρασύνουν τον επιτιθέμενο. Έτσι, το μήνυμα πρέπει να παραμείνει, Κάτω τα χέρια από τα Βαρώσια και η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να επιβάλει Κυρώσεις στην Τουρκία».

Πηγή: Εφημερίδα Εστία

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου