Ο Ράμα ζητά την αναγνώριση των αλβανικών πτυχίων από την ΕΕ και ταυτόχρονα υποβαθμίζει τα ευρωπαϊκά

Ο Ράμα ζητά την αναγνώριση των αλβανικών πτυχίων από την ΕΕ και ταυτόχρονα υποβαθμίζει τα ευρωπαϊκά

Στη Βιέννη βρέθηκε χθες ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα, πραγματοποιώντας επίσκεψη εργασίας.

Όπως επεσήμαναν τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, η επίσκεψη Ράμα στην Αυστρία αφορούσε την υποστήριξη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου των Τιράνων ώστε να ανοίξει ο διάλογος με τον πρύτανη και το ακαδημαϊκό προσωπικό του γνωστού Αυστριακού Πανεπιστημίου BOKU, με το οποίο η Αλβανία σκοπεύει να συνάψει στρατηγική συνεργασία.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Ράμα ανέφερε πως αποτελεί χαρά για την Αλβανία το Αυστριακό Πανεπιστήμιο να συνάπτει συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Αλβανίας.

«Ο λόγος για τον οποίο ήρθα εδώ και δίνω ιδιαίτερη σημασία στο νέο κυβερνητικό πρόγραμμα που θα είναι μία από τις προτεραιότητες της επόμενης θητείας που ξεκινά τον Σεπτέμβριο. Και πρόκειται για προσπάθεια δημιουργίας συνεργασίας μεταξύ των πανεπιστημίων της Ευρώπης και της Αλβανίας. Ήρθα για να βεβαιωθώ ότι μέσω της παρουσίας μου θα καταλάβετε πόσο σημαντικό είναι αυτό. Θα έλεγα ότι το όνειρό μας είναι να έχετε το Πανεπιστήμιο σας στην υπηρεσία του Πανεπιστημίου της Αλβανίας», δήλωσε ο Ράμα.

Εκτός των άλλων ο Ράμα επεσήμανε και έναν ακόμη στόχο του, που αφορά την αναγνώριση των αλβανικών πτυχίων από την Αυστρία, αλλά και τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ.

Σχήμα οξύμωρο, όταν τα αλβανικά πανεπιστήμια βρίσκονται στο πιο χαμηλό επίπεδο εκπαίδευσης σε παγκόσμια κλίμακα, όταν η πλειονότητα των πανεπιστημιακών χρηματίζεται, όταν η ίδια η Αλβανία μεροληπτεί εναντίον των ελληνικών - ευρωπαϊκών πτυχίων και τα υποβαθμίζει, οδηγώντας έτσι μεγάλο ποσοστό των επιστημόνων - πολιτών της στο εξωτερικό.

Τώρα ξαφνικά ο Ράμα λέει πως έχει σκοπό να αναβαθμίσει το πανεπιστημιακό σύστημα, όταν στην Αλβανία έχει για τα καλά ριζώσει η διαφθορά και στην εκπαίδευση, αναγκάζοντας τόσο τους Αλβανούς νέους όσο και τους Βορειοηπειρώτες, να εγκαταλείπουν την χώρα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου