«Με την Αλβανία εκτός ΕΕ δεν συμφέρει τους Βορειοηπειρώτες», δήλωσε ο Έλληνας ΥΦΥΠΕΞ

«Με την Αλβανία εκτός ΕΕ δεν συμφέρει τους Βορειοηπειρώτες», δήλωσε ο Έλληνας ΥΦΥΠΕΞ

Σε συνέντευξή του που παραχώρησε στο Κανάλι Ένα 90,4 και στην εκπομπή «Πειραιάς 24» του Κώστα Μαργαρίτη, ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Βλάσης, αρμόδιος για τα θέματα του Απόδημου Ελληνισμού, μεταξύ των άλλων, ανέφερε πως τάσσεται υπέρ της εισόδου της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση εφόσον τηρηθούν οι όροι που της έχουν ζητηθεί.

Όσον αφορά το συσχετισμό της ελληνικής μειονότητας με την ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας, επεσήμανε ότι η ελληνική μειονότητα θα πρέπει να λειτουργεί όπως το επιθυμεί και να διατηρεί την ξεχωριστή παρουσία της εντός ενός άλλου κράτους.

Επίσης ο Κ. Βλάσης αναφέρθηκε και στο ιδιαίτερο ενδιαφέρον που δείχνει ο ίδιος και η κυβέρνησή του στα θέμα του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.

«Η Αλβανία εκτός Ευρώπης σαφώς μπορεί να έχει μία ευχέρεια κινήσεων την οποία δεν θα μπορεί να την έχει όταν υπάρχει εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης, όταν η ΕΕ θα δίνει οδηγίες, θα δίνει κατευθύνσεις, θα μπορεί ταυτόχρονα να πιέζει. Άρα καταλαβαίνετε ότι το να πούμε ότι εμείς πάμε κόντρα σε μία ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας δεν θα ήταν καλό ούτε και για την ελληνική κοινότητα στην Βόρειο Ήπειρο», ανέφερε ο Έλληνας ΥΦΥΠΕΞ.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη. Το κομμάτι που αφορά την Βόρειο Ήπειρο από 10:56 έως 14:25

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου